0

Amsterdam – Of ik voor vier dagen mee zou willen met Corendon op een persreis naar Israël, om het land, en dan met name badplaats Eilat, beter te leren kennen. Na een korte overweging (regen in Nederland versus 30 graden zon in Israël), besloot ik dit natuurlijk te doen.

It’s a tough job, but somebody has to do it. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik voor deze reis nog niet eerder had overwogen om Israël als land te ontdekken. Natuurlijk wist ik dat het bestond, maar de associatie met een zonvakantie was nog niet bij mij ontstaan. Stom, want nu weet ik dat het een van de fijnste landen is om de nare winter van Nederland voor te ontvluchten.

Weg uit Nederland, op naar het zonnige Eilat! (let niet op mijn koffers)

Altijd leuk, wolkenfoto's!

Enfin, een korte vliegreis van zo’n 4 uurtjes verder bevond ik mij in Jeruzalem, op het Ben Gurion International Airport. Na een warm onthaal van het Ministerie van Toerisme vervolgden we onze reis naar Jeruzalem, waar we die avond zouden dineren. De busreis was heerlijk: een perfecte gelegenheid om niet alleen mijn reisgroep, maar ook de wegen van Israel beter te leren kennen. Inmiddels weten jullie daarnaast dat ik gek ben op eten, dus ook op het diner kon ik niet wachten. Het diner vond plaats in het Hahatzer Restaurant, een heerlijk Mediteraans restaurant waar we konden genieten van de echte Israëlische keuken. Denk hierbij aan een variatie van Mezes, ofwel allemaal kleine hapjes die je met brood kunt eten. De Israëlische keuken is super gevarieerd en ook voor vegetariërs is er veel keus. Ik was het meeste onder de indruk van de filosofie erachter: je eet met zijn allen en delen is een belangrijk punt wanneer het aankomt op het diner.

Heerlijk eten is een belangrijk onderdeel van de Israëlische cultuur

Salades, kleine hapjes: I loved it all!

Met een goedgevulde buik gingen we verder naar ons eerste hotel: het Mount Zion Hotel in Jeruzalem. Een super aanrader voor als je de stad echt wilt leren kennen en ook nog eens wilt genieten van de luxe van een mooie suite en kamer! Natuurlijk gingen we verantwoord vroeg ons bedje in, want het programma was gevuld met activiteiten die ik voor geen goud wilde missen.

Heerlijk slapen Mount Zion in Jeruzalem

Wakker worden in mijn eigen mini huisje, geen straf hoor!

De verdere week stond volledig in het teken van Israëlische highlights en het beste van de steden Jeruzalem, Eilat en Tel Aviv. Samen met onze gids bezochten we de mooiste plekjes van het land, waarbij we natuurlijk ook uitgebreid de historie bespraken. Tussendoor zorgde ik ervoor dat ik de mode van Israël kon ontdekken, want waar kun je nou beter winkelen dan in de bruisende straten van Eilat of de te gekke steegjes van Tel Aviv? Die geheime shop adresjes zal ik binnenkort met jullie delen, maar voor nu laat ik de foto’s spreken om mijn persoonlijke highlights beter tot hun recht te laten komen!

Shoppen kan in Jeruzalem heel goed in de Malkha Mall, de grootste shopping mall van de stad!

Zoveel keus wanneer het aankomt op sieraden!

Ja mensen, winkelen is in Jeruzalem en Eilat een serieuze zaak!

Helemaal weg van de inrichting van dit winkeltje: Michal Negrin. Ze verkopen hier allemaal ouderwetse sieraden, vintage geïnspireerde kleding en lingerie! Erg leuk!

Mijn persoonlijke highlights:

- Cultuur opsnuiven in de Oude Stad van Jeruzalem, waarbij we de Klaagmuur natuurlijk niet konden overslaan. Het is ontzettend indrukwekkend om te zien hoe gelovige Joden, Moslims en Christenen allemaal met elkaar in vrede kunnen leven, terwijl onze opvattingen hierover in de media zo anders zijn.

De oude stad van Jeruzalem is super mooi! En heel erg veilig, wat veel mensen misschien niet zouden verwachten.

Foto's van mij maken terwijl ik druk foto's maak, altijd leuk!

Er is zoveel te zien in Jeruzalem, je kijkt er je ogen uit!

Natuurlijk heb ik mijn wens in de klaagmuur achter gelaten. Hopen dat het geluk brengt!

Toeristisch poseren bij de Klaagmuur, ik kon het niet laten.

Heerlijke snoepjes die je op elke markt in Jeruzalem kunt scoren!

- Ronddobberen in de Dode Zee bij Mineral Beach. Hoe gek, want je blijft echt drijven! Natuurlijk hoort daar ook een natuurlijke moddermasker bij!

Heerlijk drijven op het water, de modder maskers zijn te hilarisch, maar die foto's hou ik stiekem voor mezelf Lol!

- Het prachtige Golden Tulip Hotel in Eilat, echt een aanrader om te relaxen, super centraal en dichtbij alle winkels en shopping malls! Het hotel kun je direct hier boeken!

Hoe mooi is het hotel? Zoo fijn en zeker een aanrader!

Natuurlijk ook even het uitzicht in de avond aan jullie laten zien!

Onze kamer, heerlijk groot bed waar je eigenlijk niet meer uit wilt komen!

- Zwemmen met dolfijnen én een speciaal relaxion on water programme ervaren, beiden bij de Dolphin Reef in Eilat. Beide activiteiten zijn echt onvergetelijk!

Dit is het Dolphin Reef resort, waar je ook kunt floaten op het water én kunt zwemmen met de dolfijnen! Zo mooi!

Zo leuk, zwemmen met dolfijnen! Had ik nog nooit eerder gedaan!

Tussen het zwemmen door even bijkomen op heerlijke bedjes met reisgenoten! Niks te klagen!

Tussendoor belanden we 'per ongeluk' bij een Pool Party. Ook dat kan namelijk volop in Eilat!

- Heerlijke gerechten eten bij onder andere K2 Restaurant, Pago Pago, en Yulia Restaurant in Tel Aviv!

Hmm, van eten krijg ik nooit genoeg. Helaas...

Natuurlijk moesten we een echte Israëlische falafel eten. ZO LEKKER! Veel lekkerder dan die in Nederland!

- De ontzettend mooie landschappen van de Negev Desert en het Timna Park.

Ontzettend mooi om te zien, de woestijn is echt oneindig!

Dit gebergte heeft de vorm van een echte Sphynx, en staat midden in de Negev desert.

Lastig hoor, proberen de schoonheid van de woestijn vast te leggen op camera!

Zelfs in de woestijn kun je shoppen voor de mooiste sieraden. Deze zijn allemaal met de hand gemaakt!

- Shoppen in Tel Aviv en genieten van deze bruisende en energieke stad. Er zijn zoveel vintage winkels, kleine steegjes en verborgen boetiekjes te vinden, veel mensen zouden dat niet verwachten. Tel Aviv is echter erg hip en staat bekend om het nachtleven en luxury lifestyle!

Hoe mooi is Tel Aviv? Love cities at night!

Shoppen in een van de vele shopping malls van Tel Aviv, gelegen aan de bekende shopping straat Dizengof.

Er zijn heel veel vintage winkels te vinden in Tel Aviv! Zorg ervoor dat je in het centrum ook de kleine zijstraatjes bezoekt, dan kom je de leukste winkels tegen!

Heb je ook zin gekregen en wil je ook een tripje boeken naar Eilat? Via Corendon kan dit heel makkelijk én goedkoop, dus hierbij nog even alle feiten op een rij:

- De reizen naar Eilat van Corendon Vliegvakanties worden uitgevoerd door Corendon Dutch Airlines, Nederlands nieuwste en jongste luchtvaartmaatschappij. Vanaf 27 oktober 2011 vliegt er iedere donderdag en zondag een vliegtuig heen en weer tussen de luchthavens van Amsterdam en Eilat. De reizigers van Corendon kunnen kiezen tussen een strandverblijf, een rondreis of een combinatie van beiden. Het boeken van losse tickets naar Eilat is eveneens mogelijk. Corendon is met Eilat overigens een koploper; als eerste Nederlandse maatschappij die de ‘retro-bestemming’ weer opnam in haar aanbod.
- Vanaf woensdag 12 oktober start op SBS6 een 10-delige docu-soap rondom Corendon! Zo kun je van dichtbij zien hoe zij zich dagelijks met de leukste reizen bezighouden! Kijken dus!

Voor meer informatie kijk je hier!

Ik weet in ieder geval waar ik tijdens de koude winterdagen even naartoe zal vluchten! Zie ik je daar?

www.corendon.nl

(Anna Nikbakht Nooshin)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties