0

Amsterdam – Aan de Franse Riviera gebeurde het gistermiddag. Op het terras van Ville Soleil, wat tegenwoordig bekend staat als Hotel du Cap, presenteerde Karl Lagerfeld zijn Cruise -ollectie. Met gasten als Clémence Poésy, Blake Lively en Rachel Bilson leek de Franse Riviera eventjes terug te gaan naar haar gloriejaren in de jaren vijftig.

De collectie bestaat uit een variatie van kleuren, prints en stoffen. De uitstraling is sophisticated, bestemd voor de rich and famous. Er zijn 90 stukken gebruikt uit de Chanel Haute Joaillerie collectie. Zelfs de badpakken werden belegd met edelstenen van een paar miljoen euro!

De toon wordt gezet met de eerste lading modellen in pencil skirts en nette jasjes. We zien mantelpakjes in verschillende vormen, maten en kleuren als citroengeel, lavendel en off-white. Jassen zijn netjes dichtgeknoopt of vallen juist langs het lichaam. Ook zien we een chique blazer turned into cape, met wijdvallende mouwen. Na deze sophisticated, maar vooral volwassen setjes, worden de outfits bloter en vlotter. Off-white kleuren, soepelvallende stoffen en speelse details laten de show overlopen naar sexy badpakken. De modellen dragen zwarte badpakken met typische Chanel jasjes wat doet denken aan het St. Tropez van Brigitte Bardot in de jaren vijftig.

We gaan verder met een mix van prints en stoffen die in lagen over elkaar geen gaan. Jeans, zijde, katoen, voile gaat over elkaar heen totdat we belanden bij een wat simpeler kleurenpalet. Het klassieke zwart en wit wordt gemixt in een Mondriaan-achtige stijl, color-blocking à la Karl. Ook Gaudí lijkt een inspiratiebron, want de catwalk verandert in een vrolijke mengelmoes van kunstzinnige printjes. De schildersinvloeden lopen over naar romantische sferen. Bloemen, voile, parels, broderie en satijn verschijnen op de catwalk. We zien lieflijke jurkjes op enkel en knie-lengte van zwierig tot strak. De show wordt afgesloten met sophisticated zwart korte en lange gilets en doorschijnende stoffen.

www.chanel.com

(Ramona van Leeuwaarde)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties