0

Amsterdam – BOUTYQ veranderde de Amsterdamse Loods 6 in een waar modespektakel. Het stijl-platform bestaande uit Wella Professionals en Mynth Events koppelt al jaren Hollands trots met internationaal modetalent. Dit jaar showden Francisco van Benthum, Jeroen van Tuyl, Jan Boelo en Philip Stephens met het Britse Unconditional hun herfst-wintercollectie 2011.

Direct na mijn eerste officiële dag als hoofdredacteur reisde ik af richting het KNSM-eiland in Amsterdam. Met het OV welteverstaan: in de miezer-regen mét torenhoge hakken en gestylede coupe is fietsen geen aanrader (dan niet te denken aan die overvolle goodiebag aan het einde van de avond). Gelukkig vond ik een rechtstreekse tram. De mierzoete cocktails en de overheerlijke vanille macarons – mijn favoriet! – maakten de lange reis de moeite waard.

Catwalk
Francisco van Benthum trapte de avond af met strak gesneden blazers en jassen. De broekspijpen rolde hij op – net zoals de mouwen van tops – en combineerde hij met herenschoenen. Verderop zag ik skinny’s versus maxi broeken met als opvallend stuk een wijde pantalon met lage zakken (de bekende ‘skaterbroek’ in een chique jasje) en dichtgenaaide zakken als details.

Jeroen van Tuyl

Jeroen van Tuyl inspireerde zich voor komend najaar door glasscherven. Deze kwamen niet alleen terug op prints van sjaals, blazers en broeken, maar ook als vorm. Een tas bestond bijvoorbeeld uit stukken van een lederen materiaalsoort en een mannelijk model droeg een broek bestaande uit die zogenaamde ‘scherven’.

Jan Boelo

Balmain-invloeden
Jan Boelo nam duidelijk zijn stage bij Balmain als voorbeeld voor zijn herfst-wintercollectie. Op de catwalk leren broeken, handschoenen en metallic jasjes. En stylist Jean Paul Paula liep zo comfortabel op z’n hoge hakken dat ik er jaloers van werd.

Aan het einde van de avond bracht Unconditional stoere vrouwen en vrouwelijke mannen: een man droeg een jurk en een vrouw een Charly Chaplin geïnspireerd broekpak met natuurlijk de bekende wijde pijpen. Daarnaast veel laagjes, gehaakte truien, maxi jurken, biker jacks en een elegante wollen jas in helblauw.

Unconditional

Extra aandacht werd ook gelegd op de kapsels van de modellen. Het Wella Professionals team onder leiding van style director Jeffrey Janssen zagen eruit om door een ringetje te halen. Voorafgaand aan de shows trakteerde BOUTYQ het publiek op een backstage-video waarin je zag hoe het creatieve team de haircuts maakte. Doe mij zo’n coupe!

Meer informatie over BOUTYQ vind je op de website. Morgen vind je het foto-report plus interessante modemensen gespot op deze avond. Benieuwd wat er in die overvolle goodiebag zat? Check de site morgen.

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties