0

Amsterdam – Laten we eerlijk wezen, de Bijenkorf kun je gerust het grootste warenhuis van Nederland  noemen. Wij waren er dan ook als de kippen bij toen bekend werd gemaakt dat dit modehuis een zes wekende durende campagne lanceerden. Deze zes weken lang staat de Bijenkorf in het teken van letterkunde en brengt 100 nieuwe producten uit geïnspireerd op dit thema. Nadat de Bijenkorf vorig jaar haar 140ste verjaardag vierde met een Inspiration Award besloot het warenhuis het dit jaar nog eens dunnetjes over te doen. Uiteraard met het thema typografie in het achterhoofd werd deze campagne gestart met een fashionable modeshow.

Tien ontwerpers van verschillende academies showen hun mooiste ontwerpen en doen een poging naar het geldbedrag van 25.000 dat klaar staat voor de winnende academie. De ontwerper krijgt daarvan 5.000 tot zijn beschikking en de mogelijkheid dit te investeren in een master om hun carrière een boost te geven! De ontwerpen worden  beoordeeld door de jury.
Directeur Inkoop van de Bijenkorf Edo Beukema, hoofdredacteur Glamour Karin Swerink, fashion designer Sjaak Hullekes en directeur Dutch Fashion Foundation Angelique Westerhof.

Dit event wilde ILFN’s Manouk niet missen en dus jurkje aan hakken erbij en op naar de Bijenkorf! De show werd gepresenteerd door Renate Verbaan die het erg leuk deed, ze presenteerde lekker luchtig. Meteen aan het begin ging er al iets mis, er klonk een hoop kabaal bij de DJ’s, er was iets omgevallen. De directeur van de Bijenkorf wuifde dit professioneel weg met een “scherven brengen geluk”uitspraak en de show ging van start! De modellen zagen er allemaal prachtig uit en de typografie was tegen mijn verwachting in, duidelijk terug te vinden in de ontwerpen. Na afloop werd de winnaar bekend gemaakt.. Borre Akkersdijk van de Design Acedemy Eindhoven was met zijn ontwerper verkozen tot  winnaar.

De Special Ediotion items zijn nu verkrijgbaar in alle Bijenkorf filialen en te bestellen via de online shop!

www.debijenkorf.nl

(Manouk de Boer)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties