0

Amsterdam – Gisteren presenteerde Erik Frenken de voorjaar-zomercollectie 2011 van Avelon in de Amsterdamse winkel SPRMRKT. Door de stromende regen verliet ik de ILFN Headquarter om een bezoekje te brengen aan de bekende modewinkel en om even te spreken met de Nederlandse ontwerper.

Avelon biedt designerkleding voor een betaalbare prijs en kenmerkt zich door eenvoud gemixt met luxe stoffen voor zowel mannen als vrouwen. Een typische Avelon-persoon is een stadsmens met een goed gevoel voor stijl, is merkbewust zonder het er té dik bovenop te leggen.

Avelon

Avelon

Avelon

Voor dit seizoen staat ‘ducktape cocktail’ centraal, waar Frenken het ducktape-effect – plakband op textielbasis – op creatieve wijze verwerkt in kleding. Denk bijvoorbeeld aan een broek met stukken patchwork: alsof het plakband is. “De combinatie van street versus high end komt duidelijk naar voren in deze collectie. Ik houd ervan te werken met tegenstellingen,” aldus Frenken die een voorbeeld geeft van een mouwloze blazer waarvan het lijkt alsof de mouwen eraf getrokken zijn. Vorig seizoen ontwierp hij een skinny: de ene pijp was zwart, de andere wit.

Erik Frenken

Oesters voor de liefhebbers

Het modepubliek

Victoria Koblenko

Cocktails

Zijn favoriete collectie-stuk uit de nieuwste collectie: een oversized camelkleurige trui. “Je kunt hem op verschillende manieren dragen: niet alleen als trui, maar ook als jurk. Dat maakt ‘m extra leuk.” Favoriet van jullie hoofdredacteur was de skinny broek bestaande uit allemaal ritsen. Ik liet me gisteren vertellen dat een exemplaar al onderweg is naar Kate Moss…

De collectie van Avelon is nu te koop in de winkel.

www.avelon.me

Tekst: Elisah Jacobs
Beeld: :Liza van Duyn

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties