0

Amsterdam – Ongeveer 5,8 van de volwassenen kampt met een shopverslaving, waaronder vooral vrouwen. De problemen waar mensen met een shopverslaving last van hebben zijn onder andere stress, financiële problemen en het niet meer kunnen functioneren op het werk.

Psychiaters aan de Universiteit van Minnesota kwamen echter tot de ontdekking dat er een medicijn bestaat tegen een shopverslaving. Zij testten het medicijn ‘memantine’, wat wordt voorgeschreven aan patiënten met dementie. Wat bleek was dat het medicijn ook bij shopaholics werkt!

De psychiaters hebben het effect van de ‘memantine’ getest op een groep vrouwen, waaruit bleek dat de vrouwen na het nemen van het pilletje minder gingen winkelen en minder geld uitgaven aan impulsaankopen. De symptomen van de shopverslaving werden bij deze vrouwen gehalveerd, maar ook hun hersenfuncties verbeterden. Een pil nemen voor iets waar deze eigenlijk niet voor bedoeld is lijkt misschien wat eng, maar er zijn totaal geen bijwerkingen geconstateerd bij de onderzochte vrouwen!

Laten we deze pil dan maar meteen in huis halen!

(Tekst: Kimberly van Stokrom)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties