0

Schone HuidAmsterdam – In de zomer wordt je huid al snel vetter doordat je je rotsmeert met zonnebrandcrème. Feit.

ILBN zet daarom een aantal tips op een rij om deze summer break outs te voorkomen.

Blijf goed schoonmaken
Okay, we beseffen dat dit een giga inkopper is, maar echt ladies, cleansen, cleansen, cleansen is het toverwoord voor een schone huid! Al helemaal voordat je gaat slapen, om zonnebrand- en make-uprestjes te verwijderen. Gebruik het liefst een reiniger zonder olie (want olie is vet). Tip: de Ombra Med van Aldi (ja, heus!) is echt een aanrader! ILBN is fan van deze goedkope, milde, goed schuimende cleanser in een lekker grote fles.

Go au naturel
Probeer wanneer maar mogelijk is om zonder make-up rond te lopen zodat je huid kan ademen en de poriën niet verstopt kunnen raken. We beseffen dat het moeilijk is, maar van hardlopen met een dikke laag foundation op wordt niemand blij. Kan je echt niet zonder? Kies voor een lichte blusher op je wangen en laat je huid verder een dagje schoon.

Schone borstels
Tijd voor een zomerschoonmaak, geef al je brushes een badje van water en een milde shampoo. En borstels die er vies uit zien of kapot zijn kieper je linea recta in de afvalbak. Viezigheid in borstels, zorgt voor viezigheid op je huid en dus sneller voor puistjes.

Verschoon je kussensloop
Je huid kan nog zo schoon zijn, als je kussensloop niet fris is, heeft dat ook invloed op je huid. Misschien heb je ‘s nachts gezweet of zit je sloop gewoon al een tijdje om je kussen… Verschoon ‘m om de paar dagen als je snel last hebt van pukkels!

En als er dan toch een komt…
Toch een puistje? Nadat je je huid goed hebt schoongemaakt voordat je naar bed gaat, kun je een ietsje pietsje tandpasta op het puistje doen. Door dit grootmoeders trucje droogt je pukkel in!

Bye bye break outs!

Mooie Huid

Heb jij nog een tip om puistjes tegen te gaan?

(Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties