0

Amsterdam – Wist je dat huidkanker de meest voorkomende soort kanker is die een vrouw in haar twintiger jaren kan krijgen? Gemiddeld sterft er per uur één Amerikaan aan huidkanker. Schokkend!

Daarom vond de Food Drug Administration het tijd worden om een nieuw reglement te introduceren wat betreft het gebruik van zonnebrand.

De meest belangrijke vernieuwingen van het reglement zijn dat zonnebrandmiddel met een factor hoger dan 50 niet meer verkocht mogen worden. Het is namelijk niet wetenschappelijk bewezen dat crèmes met een factor hoger dan 50, beter beschermen dan factor 50. Omdat de consument denkt dat ze beter is beschermt door de hoge factor, smeert zij zich minder vaak in. Niet het gewenste effect, want dit leidt uiteindelijk tot minder bescherming.

Verder verdwijnen de termen ‘sweatproof’ en ‘waterproof’ van de verpakkingen. In ruil daarvoor komt er te staan ‘water resistant’. De reden hiervoor is dat de termen misleidend kunnen zijn. Ook staat er voortaan op de verpakking hoe vaak je je moet insmeren op een dag. Ten slotte worden de zonnebrandmiddeltjes voortaan grondiger getest op eventuele schadelijke stoffen.

Je kunt aankomende zomer dus weer met een gerust hart in het zonnetje gaat liggen. En, vergeet je zonnebrandcrème niet…

Een bruine tint is mooi, maar een gezonde huid is zoveel belangrijker!

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties