0

Amsterdam – Jackie kennen we allemaal als het fashion magazine met de sarcastische ondertoon. De uitspraken waren weleens op het randje, maar de tone of voice was ook heel geliefd. Met het stukje over de Niggabitch ging Jackie ruimschoots over de schreef. Nu blijkt dat dat het plaatsen van grapjes over gevoelige onderwerpen, toch wel erg verkeerd uit kan pakken.

Het magazine beschreef vier ‘stijlen’ waar je een kind naar zou kunnen kleden. Het prinsje, de rockster en de it-girl waren niet zo schokkend. Maar voor het stukje over ‘De Niggabitch’ hadden ze beter een andere titel kunnen uitzoeken (wat denk je van ‘De Sexy Hiphopster’?) en een wat minder negatieve generaliserende omschrijving kunnen geven.

Dat Eva Hoeke zich van geen kwaad bewust was, blijkt wel uit de tekst van de Jackie Date met Lange Frans. Nadat ze een paar drankjes hebben gedronken en het einde van het gesprek in zicht is, vertelt ze dat ze zelf een ‘Niggabitch’ was.

Eva: ‘Ik was vroeger een niggabitch.’
Lange Frans verslikt zich: ‘Een wat?’
Eva: ‘Ja, ik woonde in Krommenie, had een Karl Kani-jas en een piercing door mijn neus met een wietblad. Terwijl ik toen nog nooit had geblowd.’
Lange Frans, met een megafoonstem: ‘Aantekening voor de bandrecorder. De monkey comes out of the sleeve. Eva was een niggabitch. Ze had een Karl Kani-jas en een piercing met een wietblad door d’r neus. Drie flessen wijn en het hart ligt op de tong. Het. Hart. Ligt. Op. De. Tong.

Het is nu in ieder geval duidelijk dat Eva het echt als een lolletje zag en dat ze niet alleen Rihanna voor de grap Niggabitch noemde, maar ook zichzelf.

www.jackiemagazine.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties