0

Amsterdam – Je ogen laat je eruit springen met de meest uiteenlopende producten, en ook eyeliner passeert vaak genoeg de revue. Hoe vaak heb je wel geen eyeliner aangebracht om je onderste wimperrand? En hoe vaak ging dat mis?

Maar oefening baart kunst en met een vaste hand ziet zo’n fijn lijntje er prachtig uit. Wij vragen ons alleen wel af of eyeliner niet schadelijk kan zijn voor je ogen. Een dermatoloog vertelt ons dat er wel irritaties en infecties kunnen optreden bij het aanbrengen van een lijntje om de ogen. “Ik heb er nog nooit een patiënt over gehoord, maar het bestaat wel. Om irritaties te voorkomen is het belangrijk om je oogpotlood elke keer slijpen om bacteriën te vermijden.” Aldus de dermatoloog.

Een endere tip om irritaties te voorkomen is om je mascara en eyeliner niet te delen. Heel aardig hoor om je make-up te delen met je vriendinnen, maar probeer het dus zoveel modelijk te voorkomen. Zorg er in ieder geval voor dat je om de zes maanden een nieuw exemplaar aanschaft. En last but not least: kohlpotlood. Dit goedje zorgt voor de minste irritaties, mocht je een lijntje willen aanbrengen op je onderste wimperrand. Kohl gaat al eeuwen mee en werd zelfs voor baby’s gebruikt in India en Midden-Oosten. Kijk, daar kunnen we nou op vertrouwen.

(Ramona van Leeuwaarde)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties