0

Amsterdam – Winkels verkopen collecties en hoewel ze er vaak niet bij stil staan, kan dit weliswaar soms uitlopen op een drama. Urban Outfitters wordt regelmatig op de vingers getikt en ook dit keer staat de winkel in de spotlights.

Een grote Ierse gemeenschap, zowel in de VS als Ierland zelf, is niet te spreken over de collectie van Urban Outfitters die gemaakt is voor St. Patrick’s Day en barstensvol zit met negatieve stereotyperingen. Zo staat er op een petje uit de collectie een poppetje die voorovergebogen aan het kotsen is met de tekst: Irish yoga.

Een aantal mensen en organisaties is bereid om een volwaardige campagne te voeren om de items uit de winkels te krijgen. Zo heeft congreslid Tim Crowley, hoofd van de Amerikaanse Ierse gemeenschap, een brief gestuurd naar Urban Outfitters waarin hij de keten vraagt om te stoppen met de verkoop van de producten.

Urban Outfitters heeft vaker te maken gehad met dit soort verzoeken en zelfs bedreigingen. Afgelopen herfst waren ze begonnen met de verkoop van een lijn met Navajo-themed producten, waar de Navajo indianen niet zo blij van werden. De stam riep op tot een boycot van de winkel en startte een rechtszaak, die binnenkort waarschijnlijk erg positief voor de Navajo’s gaat uitpakken.

Hieronder zie je voorbeelden van de collectie, wat vinden jullie ervan?

www.urbanoutfitters.com

(Tekst: Melanie Karolewski)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties