0

Amsterdam – Deze New York Fashion Week lijkt niet over rozen te gaan. We schreven eerder vandaag dat een socialité tijdens een show was overleden en nu lijkt het erop dat de presentatie van Calvin Klein’s nieuwste collectie misschien niet zal doorgaan.

De organisatie Occupy, die ook in Amsterdam bivakkeerden, zullen een opmars maken naar de plek waar twee Calvin Klein shows plaats zullen vinden. Het is hun bedoeling dat ze 99 van de mensen die buiten staan zover krijgen om uitgelopen rode oogmake-up aan te brengen, net alsof ze pepperspray in hun ogen hebben gehad. Als dat niet gebeurt, dan zullen ze de tweede show gaan verstoren. Met hun actie willen ze mensen wijzen op de ongelijkheid in de wereld.

Wij vragen ons af of aanwezigen mee willen doen aan de actie, aangezien ze vast hun toegangsbewijs niet kwijt willen. De organisator van de Occupy actie is toch optimistisch: “We know there are people in the fashion world who are going through the same problems we are. A lot of our friends in fashion don’t have health insurance, they’re working in weird situations.

Er is nog een andere organisatie die roet in het eten dreigt te gooien. De Queer Transgender Direct Action groep wil ervoor zorgen dat de show helemaal niet plaatsvindt. Het is onduidelijk wat hun reden is.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

www.calvinklein.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties