0

Amsterdam – Er is weer wat anders onder de cosmetische chirurgie-zon. Wetenschappers hebben een natuurlijke techniek ontwikkeld om huidveroudering tegen te gaan. Dit alternatief voor Botox mag in de Verenigde Staten al worden toegepast, en zal over ongeveer een jaar ook in Europa te verkrijgen zijn.

De techniek heet LaViv en werkt zo: vanuit de huid achter je oren wordt bindweefsel verwijderd. Daaruit worden cellen gehaald die negentig dagen op kweek worden gezet in een laboratorium, met tientallen miljoenen nieuwe cellen als gevolg. Vervolgens worden deze nieuwe cellen drie keer geïnjecteerd in de huid van de patiënt, om de vijf weken. De cellen, fibroplasten genaamd, produceren collageen, elastine en hyaluronzuur die zorgen voor een soepele huid.

Een test bij 421 vrouwen toonde aan dat de zogenaamde lachlijn natuurlijk kon worden vervaagd. Het leverde de producent alvast een licentie op om deze behandeling voor de lachrimpels op de markt te brengen. Tests bij 2.700 andere vrouwen moeten leiden tot een licentie voor het hele gezicht.

Voorlopig mag de producent zes maanden houdbaarheid garanderen, wat overeenkomt met de duur van de test. Botox werkt drie tot zes maanden.

Nadeel van deze natuurlijke Botox is het prijskaartje: kost een botoxinjectie enkele honderden euro per keer, een injectie met je eigen cellen door middel van Laviv kost al gauw 1.500 euro per keer.

Wat vinden we ervan?

(Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties