0

Amsterdam – Lush Cosmetics denkt mee aan het milieu. Het merk voert actie tegen de winning van teerzandolie in landen als Canada. Olie wordt in ons landje voor veel dingen gebruikt, ook voor cosmetica producten.

Omdat de olievoorraden er doorheen beginnen te raken willen bedrijven olie winnen vanuit teerzanden. Deze manier om olie te verkrijgen is echter niet goed voor het milieu en voor onze gezondheid.

Oude bossen moeten gekapt worden om plek te maken voor mijnbouw die de olie uit de grond kunnen halen. Door het gebruik van deze mijnbouw komt er echter wel drie tot vijf keer zoveel koolmonoxide vrij dan tijdens een gewone oliewinning. Shocking!

Lush Cosmetics steekt hier een stokje voor en laat zien hoe het anders kan met hun nieuwe product. Het merk verkoopt Sweet and Shower, een productenlijn voor huid en haar die melasse gebruikt in plaats van olie.

Je koopt het goedje voor € 5,95 via hun website. Je draagt dan zelf ook een steentje bij aan een schonere wereld. De opbrengst gaat naar een stichting die zich inzet tegen de teerzandoliewinning.

Ga jij dit product ook aanschaffen?

Het ziet er misschien een beetje zwart uit, maar je draagt wel bij aan een goed doel én hebt een heerlijk product!

(www.lush.com)

(Manouk de Boer)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties