0

Amsterdam – Gisteren waren het de Kardashians die teveel gephotoshopt werden in de campagne van hun nieuwe denimlijn, vandaag is het de beurt aan L’Oréal. Fotografen en bedrijven blijven het proberen om door middel van Photoshop hun foto’s mooier te maken, waardoor het aangeprezen product beter zal verkopen.

De nieuwste advertentie van L’Oréal Revitalift Repair 10, waarin actrice Rachel Weisz te zien is, zou drastisch gefotoshopt zijn. Vandaag is besloten in Engeland dat de campagne te misleidend is en niet meer mag verschijnen in het land.

De crème waarvoor er reclame wordt gemaakt, belooft volgens L’Oréal de huid strakker, gladder en egaler te maken. Maar de Britse ASA (Advertising Standards Authority) vindt dat het gephotoshopte beeld een verkeerd idee geeft van de resultaten die met het product behaald kunnen worden.

Dit is niet de eerste keer dat het grote make-up merk wordt aangeklaagd. Al eerder in 2009 werd een advertentie met mode-icoon Twiggy verboden en in 2011 gebeurde hetzelfde met campagnes waarin actrice Julia Roberts en topmodel Christy Turlington de hoofdrol speelden. De foto’s waren zo enorm veranderd dat ze geen realistisch beeld meer gaven.

Gelukkig geeft L’Oréal wel toe dat er aan de foto’s flink wat verbouwd is! Wat vinden jullie van de campagne?

Hieronder zijn de foto’s van de campagne te zien.

De actrice is bijna 43, maar dat is niet te zien op de foto's van de campagne.

Zouden we niet allemaal naar de winkel rennen om er nog zo goed uit te zien op ons drieënveertigste?

Ook op deze foto is het duidelijk te zien dat het niet om een realistisch beeld gaat.

Close-up foto van Rachel's gephotoshopte gezicht.

www.loreal-paris.nl

(Tekst: Wendy Heuvelman)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties