0

Amsterdam – Toen mij werd gevraagd om een diary bij te houden, ging ik voor mezelf na in hoeverre ik de lezers met mijn leven mee wilde laten kijken. Bij alle leuke gebeurtenissen horen ook de minder leuke dingen in het leven. Maar wat deel je met iedereen en wat hou je voor jezelf?

De maand oktober staat geheel in het teken van borstkanker Gala’s, zwemvierdaagse, magazines en bijpassende gadgets geheel in het teken van Pink ribbon. Wat ik echt een heel goed initiatief vind, het waarschuwt vrouwen over de ernst van de ziekte en wellicht dat vrouwen zich eerder laten checken.

Dat zette me echter wel aan het denken…

Een paar maanden geleden zijn er bij mij afwijkende cellen aangetroffen die leiden tot baarmoederhalskanker. Ik ben me rot geschrokken en we zijn ook meteen begonnen met behandelingen…. Maar omdat ze niet alles kunnen wegkrijgen, blijf ik onder controle en heb ik een soort van tijdbom in mijn buik.

Toen ik met Dean in het ziekenhuis was, werden er meteen op Facebook en Twitter speculaties gedaan: Is ze zwanger?!? Dus ook mede omdat ik het niet echt voor mezelf kon houden, doe ik liever mijn eigen verhaal voordat alle spookverhalen in de ronde gaan.

Het is best heftig wat ik nu allemaal vertel, maar ik hoop dat ik met mijn verhaal vrouwen kan waarschuwen en misschien gaan ze wel eerder naar de dokter met klachten. Baarmoederhalskanker is de op 1 na meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen ( borstkanker staat nog steeds op 1). Ik had ontzettende last van steken en buikpijn en besloot daarom naar de dokter te gaan. In Nederland krijg je pas vanaf je 30ste levensjaar een oproep voor een uitstrijkje en dat kan in sommige gevallen natuurlijk veel te laat zijn. Baarmoederhalskanker kun je al op zeer jonge leeftijd krijgen.

Ik had deze week alleen maar ziekenhuisbezoeken en ik kon alleen maar op de bank liggen. Dus ik heb geen boeiende photo-diary deze week. Toch hoop ik op deze manier jullie een juiste boodschap mee te kunnen geven!

Als ik volgende week weer een beetje beter ben ga ik weer mijn best doen!

Love, XXXXX

Jamie

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties