0

Amsterdam – Zouden ze nou een grapje maken of is dit echt waar? Bloed, poep, sperma en nu ook urine: wat maakt het uit. Je kunt overal een luchtje van maken. Noem het kunst, noem het een exclusief product en wie weet haal je er ook nog veel geld mee binnen.

Cherry Tree, conceptueel artiest moest dit ook hebben gedacht, want ze heeft haar eigen urine omgetoverd tot een luchtje.

Cherry is helemaal into recyclen en bedacht zodoende een manier om ook urine te hergebruiken. Vanaf 2006 verzamelde ze haar urine in parfumflesjes. Haar idee was om alleen urine op te sparen na elke volle maan. “Het fascineert mij hoe de geur veranderd door wat je eet,” vertelt ze over haar aparte verzameling. “Het ruikt bijvoorbeeld erg lekker als je veel honing eet, maar door kip stinkt het een uur in de wind.”

Na een tijdje merkte ze op dat elk flesje een eigen geur had en voegde ze er suiker aan toe om een echte ‘eau de toilette’ te maken. De artiest is nog bezig met experimenteren, maar ze droomt er van om de pisparfum aan de massa te verkopen. “Ik zou ze in kleine oplages moeten verkopen, of zo moeten maken dat mensen hun eigen urine kunnen gebruiken. Ik wil eerlijk gezegd niet weten hoe de logistiek er dan eruit komt te zien.”

Zo, zulke nieuwtjes zorgen ervoor dat je weer wakker en scherp bent op de vroege ochtend toch?

Wij vragen ons af of een gezond mens zou overwegen dit parfum te kopen. Wat denk jij?

(Ramona van Leeuwaarde)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties