0

ArmaniAmsterdam – Giorgio Armani was een tijdje uit de running maar liet dit weekend zien nog steeds tot de modetop te behoren. Afgelopen donderdag showde hij zijn nieuwe collectie gevolgd door de by Emporio Armani show op zaterdag.

Er werd hepatitis bij Giorgio Armani vastgesteld, waardoor hij een periode van rust voorgeschreven kreeg. Een moment van bezinning voor de  75-jarige ontwerper die nu als een andere man in het leven staat. “The illness made me understand that you can’t joke with your life,” Armani said. “For years, I ignored myself completely until I received this blow, which happened for a reason. I realized I had to be more careful. It’s important to not go back to being aggressive and nasty once the illness is gone. I will try not to” ,zo vertelde hij aan Vogue.

De workaholic heeft beloofd om in de toekomst meer van zijn taken te zullen delegeren. Aan WWD verteld hij dat hij voor zijn nieuwe collectie geïnspireerd raakte door body arts als lichaamstaal gebaseerd op de excentrieke zuiverheid van de Bauhaus stijl. De ontwerper heeft veel onderzoek gedaan naar de verandering in vormen , zoals maillots die wrap-around jurken lijken, bijgesneden broeken en gelaagde rokken. De modekoning geeft ons een duidelijk modebeeld voor volgend jaar: de lengtes zijn kort en worden gedragen met flatjes. Jassen zijn lineair met contrast in de stiksels in zachte tinten zoals aardetinten, grijs, blauw, groen en een nieuwe dof rood en iris paars. Kijk voor meer informatie over de collectie op  www.giorgioarmani.com

(Fleur Le Guen)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties