0

Claes IversenAmsterdam – Uiteraard is ILFN fel tegen het doodknuppelen van zeehondjes en andere gruwelijke manieren die worden gebruikt om dieren van hun felbegeerde bontvachtje te ontdoen. Helaas blijken mode en bont nog steeds onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Furlab zet wat ons betreft een stapje in de goede richting door het belang van dierenwelzijn te onderstrepen en de consument beter te informeren over de afkomst van bont. Gisteren organiseerde het label de Innovation 2010 award, waarbij Sjaak Hullekes, Claes Iversen en Hyun Yue de strijd met elkaar aangingen.

Sjaak Hullekes liet ons een retro collectie zien met veel tailoring en klassieke items. Hyun Yue brengt ons veel fun met zijn Yeti attack die bestaat uit harige mannen met lange baarden. Claes Iversen maakt het meest indruk op de jury met zijn combinatie van verschillende technieken bij elkaar gebracht in een businesswise geheel.

Claes Iversen

Daarnaast showden twintig opkomende talenten hun ontwerpen. De jury wees maar liefst twee winnaars voor de aanmoedigingsprijs aan. Maikel Bongaerts en Denise Esser mogen naar het Design Center in Kopenhagen. Kijk voor meer informatie op www.furlab.nl

Fur Lab

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties