0

Amsterdam – Om wat diepgang in mijn leven aan te brengen vertrok ik gisteravond richting Tuschinski theater.

Het Australische beautymerk MODELco (wereldleider in self-tanning producten) lanceerde namelijk haar nieuwste make-up producten voor een groep doorgewinterde beautyjournalisten. Wat is er mooier deze lancering te combineren met een paar uur popcorn gooien in het muizenhol van Pathé tijdens dé fashionista film van dit moment COCO AVANT CHANEL?!

Het programma begint met een presentatie van de zogenaamde City Bright Lights van MODELco. De twee nieuwe producten bevatten beide het bekende LED lampje waar het merk, naast haar zelfbruiningsproducten, bekend mee is geworden. Een enthousiaste afgezant van MODELco begint te vertellen over alle voordelen van de Blush Light Cheek Powder met ingebouwd lampje. Handig om voordat de film straks begint snel te checken of je er nog steeds fabulous uitziet in het donker. Tja, het oog van de rondscharrelende muizen in Tuschinsky wil natuurlijk ook wat. Met een schuine blik hou ik vriendin Nadia P. in de gaten die met geboeide houding luistert naar het verhaal over de Lip Light Lipstick. ‘Pfff waar zijn we toch al niet druk mee’ fluister ik in haar oor. ‘In Afrika sterven mensen van de honger en wij houden ons al meer dan een half uur bezig met de nieuwste lippenstiftjes in super-de-luxe verpakking’. Aan de andere kant; iemand moet verslag uitbrengen, want ook de Big City Bright Lights hebben nieuwswaarde en dragen bij aan het opkrikken van de werkgelegenheid in de wereld.

Dan verplaatsen we ons naar de bioscoopzaal om twee uur in het leven van Gabrielle ‘Coco’ Chanel te duiken van voor haar mode-imperium. Helaas, in het eerste deel binnen een reeks van drie, nog geen overdaad aan prachtige Chanel creaties. Wel zien we hoe Coco zich ontwikkelt tot één van de grootste en meest invloedrijke mode-iconen van de vorige eeuw. Ze begon haar carrière als zangeres en om rond te kunnen komen ontwerpt Coco hoeden voor rijke dames. Haar ontwerpen leiden tot heftige reacties, bijvoorbeeld het mantelpakje wat gebaseerd was op het mannenpak. De elite noemde deze creaties ronduit ‘schandalig!’. Ook het afknippen van haar lange haar paste in 1917 absoluut niet in het modebeeld. Pas in de jaren ’60 werd deze jongenslook tot een hype verklaard. Coco’s kracht was eenvoud. Denk aan de Little Black Dress, doorknoopvesten van jersey en soepel vallende pakjes van tweed gecombineerd met zijde witte blouse. Accessoires werden door Coco niet gewaardeerd, op een parelsnoer na.

Tijdens de film pink ik de nodige tranen weg bij het verongelukken van Coco’s grote liefde Boy Capel. Zo zie je maar dat een prachtige carrière van 60 jaar het levensgeluk op andere gebieden behoorlijk in de weg kan staan. Op 71-jaige leeftijd sterft Coco alleen, zonder kinderen en zonder ooit getrouwd te zijn geweest. Had MODELco nu maar tissues met LED lampje op de markt gebracht!

Voor meer info en verkooppunten, kijk op www.soapcompany.com of www.modelcostore.com

Liefs Karlijn

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties