0

ModelsAmsterdam – Een slank postuur is nog steeds het schoonheidsideaal van vandaag. Dat ze daar in modewereld nog al eens in doorslaan is bekend. Hoewel er veel commotie is ontstaan na het overlijden van verschillende modellen aan anorexia zien we helaas nog niet veel verbetering.

Verb’s senior booker Matan Uziel (24) bekend van de Warmhome Media Group hield op 11 oktober een persconferentie waarin hij vragen beantwoorde over anorexia en boulimia onder modellen. Hoe komt het toch dat modellen zelfs zo ver gaan in het uithongeren van hun lichaam dat de dood daarop volgt? Matan antwoord hierop dat het komt doordat modellen steeds jonger beginnen. Meisjes van net 14 jaar zonder enige vrouwelijke vormen sieren tegenwoordig de catwalk, designers baseren hun samples op size zero zodat het zo min mogelijk geld kost. Modellen met normale vormen worden dus nog maar weinig gevraagd voor shows.

Ook zijn het de toonaangevende personen in de modewereld als Anna Wintour die maatje 0 toejuichen.
Warmhome Media Group & Verbmodels vinden dat er nu echt iets moet veranderen aan dit ongezonde fashionimage en hebben dan ook beide een wereldwijde richtlijn gelanceerd om te dunne modellen en acteurs voortaan te weigeren voor castings.
Hiermee wil Uziel Matan duidelijk maken dat ze er alles aan zullen doen om geen enkel model meer slachtoffer te laten zijn van eetstoornissen. Hij roept de fashion en beauty wereld dan ook op om mee te strijden tegen het schoonheidsideaal size zero en dit niet meer te accepteren.

(Juliet Oosterom)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties