0

top models of colourAmsterdam – Styling Amsterdam en Mahogany Group UK organiseren samen de ‘Top Model of Colour’ verkiezing in Nederland. De slogan van TMC De slogan van Top Model of Colour UK is: “injecting colour into mainstream fashion”. Styling Amsterdam gelooft in deze slogan, want al staat Nederland bekend als een multiculturele samenleving, in de magazines zien we vooral veel Europese meisjes. Nederland heeft zoveel meer te bieden.

Zo publiceerde Vrouw (magazine van de Telegraaf) zaterdag 22 mei 2009 een stuk over kleur in de modewereld:”AMSTERDAM -  De Sao Paulo Fashion Week, de belangrijkste modeshow van Brazilië, heeft een quotum van tien procent zwarte modellen ingesteld voor de komende aflevering die in juni plaatsvindt. Daarmee ontkomt de FashionWeek aan een proces wegens discriminatie.”Dit artikel geeft aan dat ‘models of colour’ ondergewaardeerd worden in de industrie. Daarom organiseert Styling Amsterdam in samenwerking met de Magohany Group UK dit jaar in dé modestad van Nederland, Amsterdam, de Top Model of Colour competition.

In de UK bestaat deze competitie al een tijdje en in 2008 mochten Vicky Tjirimuje en Ibukun Jegede zich winnares en winnaar van deze competitie noemen. Tijdens de Nederlandse competitie zullen er in twee castings 30 finalisten uitgekozen worden om deel te nemen aan de grote finale in Amsterdam in Maart 2010. De winnares vertrekt in maart naar Engeland, waar de Mahogany Group UK zich verder over de Nederlandse winnares gaat ontfermen. Ben jij de winnaar?! Dan zal je mee doen aan de Europese Top Model Of Colour 2010 en misschien wel interenationaal doorbreken als topmodel!

Dus ben jij het nieuwe vrouwelijke exotische model van Aziatische, Afrikaanse,Caribische, Latino, Oosterse en gemixte achtergrond met een leeftijd van 16 tot 25 jaar en een minimale lengte van 172 cm? En wil jij niets liever dan model worden? Kom dan tijdens het Face & Figure Model Event, op zaterdag 28 november naar de eerste casting in het World Fashion Center te Amsterdam!

Kijk voor meer informatie op www.faceandfigure.nl

(Juliet Oosterom)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties