0

Amsterdam – Vanaf heden brengen we je dagelijks, of beter gezegd nachtelijks, een leuke tip met betrekking op de nacht. Van boeken tot slaapsetjes, van duistere items tot belangrijke weetjes; we staan óók in het donker voor je klaar.

Deze nacht hebben we een leuke filmtip voor je: Factory Girl!

De film is een Amerikaanse biografische dramafilm over het leven van Edie Sedgewick, model en muze van Andy Warhol.

Edie, gespeeld door Sienna Miller, komt uit een rijke familie en wil het maken als kunstenaar. Genoeg reden voor haar om naar New York te vertrekken om hier meer kansen te creëren. In New York wordt ze voorgesteld aan Andy Warhol, die haar direct betrekt in alles wat hij doet.

Edie Sedgewick gaat zo op in hun zelfgeschapen kunstzinnige realiteit dat ze elke vorm van gematigdheid verliest. Ze drinkt en gebruikt drugs dat het een lieve lust is en raakt als bij toverslag door haar financiën heen, terwijl Warhol haar amper tot niet betaalt.

Edie verkeert in de veronderstelling dat hij eenzelfde emotionele band met haar heeft als zij met hem. Voor Warhol is ze echter voornamelijk een object dat hij gebruikt in zijn kunst, met name films. Vanaf het moment dat hij op haar is uitgekeken en zijn aandacht verlegt naar Nico, negeert hij Edie volkomen.

Drugsverslaafd, sociaal geïsoleerd en met amper een cent op zak, gaat het vervolgens in rap tempo bergafwaarts met haar.

Een absolute must voor alle fashion lovers!

De poster van Factory Girl

(Renée Sturme)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties