0

MennoAmsterdam – Een dag duurt 24 uur. Laten we ervan uitgaan dat je acht uur slaapt, dan houden we 16 uur over. Ontbijten, lunchen, avondeten, inclusief koken neemt zo’n twee uur in beslag. 14 uur. Werken of een dag college laat met een beetje pech nog vijf kostbare uren over. Dit rustmoment, tussen 18.00 en 23.00 uur ‘s avonds noem ik ‘quality time’.

Tijdens dit spaarzame moment laadt de man zich op. Zie ons mannen als die nieuwe elektrische scootertjes. Bang dat we niet opgemerkt worden door het verkeer, lees vrouwen, leunt onze duim op de toeter, lees stoere praatjes, en aan het eind van de dag is ons Duracell batterijtje leeg.Biertje, chipje, op de bank. Met het verstand op nul kijken we het liefst naar een ‘tieten-schieten-helikopters’ dvd’tje. Of zoals in mijn geval, wonende met huisgenoten Bob en Philip, een paar potjes ‘GolfMaster’ op de Wii, sportief als we zijn.

NEW MEN S BLOG: Quality-time onder de loep

Als jullie dames dit lezen, wanneer denken jullie dan dat het beste moment is om ons mannen op te zadelen met jullie verhalen en problemen. Waarschijnlijk begin je, net als mijn vriendin, tijdens het ontspan momentje van je man, je dagelijkse rompslomp uit te kramen. Ik zal bij deze verklappen, er is geen goed moment. Daar heb je namelijk je vriendinnen voor. Het interesseert ons niets of je collega je brood heeft opgegeten. Of dat je drie kwartier hebt gewacht op je afspraak. Om maar te zwijgen over die vent die je afsneed op de rotonde.. Voor vrouwen betekent ‘quality-time’ volgens mij, je ellende afreageren op je man. Voor ons betekent het: even geen gezeik.

Rustig op de bank met een chipje

Rustig op de bank met een chipje

Jullie timing is het best vergelijkbaar met een weduwe versieren op de begrafenis van haar man. Er is een tijd van kletsen en, let op want deze is voor velen van jullie nieuw, er is een tijd van stilte. Mijn vriendin is bijvoorbeeld verzot op dat ene momentje net voordat je in slaap valt. Telkens als ik op het punt sta mijn droom te betreden, gaat bij haar een duivels lampje branden. “Mennnnnnn?”. Het duiveltje in mij verandert bij zo’n zorgvuldig gekozen timing ons knusse lepeltje-lepeltje in vorkje-vorkje.

NEW MENS BLOG: Quality-time onder de loep

Ik quote een legendarische cabaretier, genaamd Dave Chappelle. “Laatst ontmoette ik een vrouw die een boek had gelezen over 100 manieren om je man tevreden te stellen. Ik ken er maar 3. Bevredig me, kook voor me en praat niet zo veel.” Een cabaretier is misschien niet zo geloofwaardig, maar alle vrouwen zeggen: In elke grap zit een kern van waarheid. Wij mannen zijn maar simpele wezens. Voor ons betekent timing, niet vroegtijdig ejaculeren.

Ciao,

Menno

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties