0

NEW MENS BLOG: Onderbroeken humor? Amsterdam – Er gaat niets boven een avondje op de bank met je vriendin, flesje rose tussen ons in, gordijntjes dicht, licht uit, kaarsen aan en de altijd even charmante Hugh Grant op het beeldscherm. Hugh Grant is al jaren een van mijn favoriete acteurs. Niet zozeer vanwege zijn acteertalent, als wel de rollen die hij speelt.

Niks zo frustrerend als mannen als Heath Ledger, Matthew McConnaughey en noem nog eens zo’n kijk-mij-eens-lekker-zijn acteur, waarover je dan als vriendje de hele film hoort hoe sexy hij is. Hij, als-in niet ik dus. Blegh. Nee, Hugh Grant is wat dat betreft geen hunk, maar houdt de sfeer van mijn romantische avondje wel hoog. Bovendien belandt Hugh nooit in bed met de Keira Knightley van deze wereld. hij gaat er altijd vandoor met zijn klungelige tegenspeelster. Hugh Grant heeft daarnaast ook een bepaalde gave die ik koester. Telkens wanneer de beste man iets romantisch zegt krijgt hij het voor elkaar dat ik een knuffel krijg. Of gefluister in mijn oor, van ‘zo zijn wij ook he?’. Toch heb ik sinds ik een artikel las op nu.nl gebroken met mijn idool. In een waas van woede en teleurstelling heb ik alle posters en dvd-collecties die iets met Hugh Grant te maken hebben bij het grof vuil gezet.

Hugh Grant

Hugh Grant

De dandy en altijd correct geklede man is gespot in een Speedo. Als je je afvraagt wat dat is: Speedo’s zijn mannelijke strings, gekenmerkt door afgrijselijke prints en worden door mij geassocieerd met stinkende behaarde Duitse camping toeristen. Visualiseer er een paar blauwe Adidas slippers onder en zie ze staan met 16 patatjes mayonaise in hun baard op de Zandvoortse boulevard.. Ik heb nooit een held gehad, laat staan een idool. Ik heb geen lievelings kleur, lievelings auto of lievelings merk. Maar de volledige tegenhanger van een ideaal avondje op de bank met mijn vriendin is met stip de Speedo, net gevolgd door de Crocs, maar dat terzijde.. De discussie die vervolgens losbrak was er een die ik liefst nooit was aangegaan.

Wat niet weet dat niet deert. Mijn vriendin in lingerie is ongelooflijk sexy. Ik in mijn bierbuik en boxershort? Nooit gevraagd. Ik weet dat ze me sexy vindt in pak, hockeykleren en wanneer ik op een bepaalde verlekkerde manier naar haar kijk (vaak als zij er bij loopt als een wandelende zak ‘lievelings’ snoepjes van de Jamin, zoet en zomers). Ik draag al sinds ik uberhaubt ondergoed draag wijde boxershorts. Sterker nog, ik had zelfs een beetje wijde luiers, omdat mijn tere huidje niet opgewassen was tegen de strakke we-beschermen-je-hele-zaakje luiers. Waarschijnlijk is daar de grondslag gelegd voor, wat ik onlangs dus heb begrepen, wansmaak in ondergoed keuze.

Ik in pak

Ik in pak

Bij het bespreken van de Hugh Grant Speedo affaire kwamen we onverhoopt op het onderwerp strak ondergoed en wijd ondergoed. In het tijdperk voor de BlackBerry had ik me vast en zeker staande kunnen houden in dit over en weer gevecht van ja-maars, maar voor ik het wist was haar hele vriendinnen lijst betrokken. Links en rechts vlogen de nauwlijks voor herhaling vatbare beledigingen me om de oren. ‘Hoe kon ik zo ouderwets zijn?’, ‘Verwaarloosd en onverzorgd’. In de hoek gedreven waar de klappen vallen besloot ik mijn vrienden te bellen voor onvoorwaardelijke steun. Hun respons was alles behalve dat.
Ik blijk de laatste der boxershort-dinosaurussen te zijn. Al mijn argumenten dat het niet lekker zit, er niet uit ziet en vooral niet lekker zit werden compleet genegeerd.

Dit is toch veel beter dan zo een strakke boxer

Dit is toch veel beter dan zo een strakke boxer

Totaal gedesillusioneerd, mijlenver voorbij het moment van gene, idool-loos heb ik ingeschikt en vind ik mezelf terug in de Bjorn Borg waar ik inspiratieloos een zo pijnvrij slipje uitzoek. Tot overmaat van ramp belt mijn schoonmoeder. Inmiddels ook betrokken bij het complot om mij uit mijn America Today shorts te krijgen, suggereert ze dat ik me eens moet vergelijken met die ene klungelige acteur van Bridget Jones Diary. Right, je maakt een grapje zeker..

Ciao,

Menno Blaisse

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties