0

NEW MENS BLOG: Liefde is.. De man met de hamerAmsterdam – Net als je denkt alles meegemaakt te hebben, het gevoel hebt je vriendin door en door te kennen, alsmede het hele vrouwelijke ras te hebben uitgevogeld, komt de man met de hamer. De realiteit is dat het mysterie der vrouwenlogica nooit opgelost zal worden.  Toch ben ik heel erg benieuwd of ik de enige ben die alles in mijn relatie in een voor-wat-hoort-wat weegschaal legt.

NEW MENS BLOG: Liefde is.. De man met de hamer

Uit ervaring weet ik dat je ver uit de buurt moet blijven van de afstandsbediening als Ugly Betty of Desperate Housewives opstaat. Die fantastische programma’s zijn altijd precies rond etenstijd op de buis dus avondeten op een christelijke tijd is ook uit den boze. Zo onzichtbaar mogelijk vind je mij aan de andere kant van de bank, haar knie strelend en op de gepaste momenten meegiechelen/meeschelden/meetranen.  Dit onbesproken lieve gebaar van mij resulteert nooit in het geplande resultaat. Deze maand is WK-maand. Vanzelfsprekend wil ik alle wedstrijden volgen. Zij haar sentimentele huilen-met-de-kranen-open programma’s, ik mijn biertje, chipje, voeten op de bank sensatie. Maar nee… De maand juni heeft welgeteld 12 keer vaker geresulteerd in de zin: “ga je vanavond weer naar dat voetbaltoernooitje kijken?”, dan het “ik hou van je”-zinnetje.

Mannen willen bier en voetbal!

Mannen willen bier en voetbal!

Ik kook, zij wast af. Klinkt logisch toch? Weegschaal technisch gezien vind ik van wel. Maar vergis je niet, deze onbesproken vanzelfsprekendheid kan twee dagen later op miraculeuze wijze gekke wendingen nemen. Voor ik het wist was de realiteit bij de kraag gegrepen, ondersteboven gehouden en uitgewrongen. Haar interpretatie? Ik maak troep, zij maakt schoon. Dit wordt daarentegen wel uitgebreid op tafel gelegd. Tot op de kleinste details wordt dit dan besproken. Wij hebben echt een weegschaal van lik-mijn-vestje.

NEW MENS BLOG: Liefde is.. De man met de hamer

Terug naar de afstandsbediening. Met de komst van TELE 2 en UPC kastjes zijn de slingerende afstandbedieningen in aantal op z’n minst verdubbeld. In het geval van een chaotische vriendin betekent dit een wekelijkse zoektocht naar deze beeldschermloze langwerpige BlackBerry-lookalike. Het zal jullie vrouwen niet verbazen dat ik deze dan terugvind op voor mannen ongebruikelijke locaties. Van de koelkast tot de badkamer, maar het toppunt was toen ik gister daadwerkelijk haar BlackBerry op de rand van de bank zag liggen. Ja, ze had de afstandsbediening in haar tas gedaan..

Vechten om de afstandsbediening

Vechten om de afstandsbediening

Denk niet dat ik dit soort avonturen mag opbrengen tijdens de voor-wat-hoort-wat discussies hoor. Discussies zijn in mijn ogen sowieso een soort ‘women on top’ momentje. Wij mannen kunnen net zo goed geducktaped achterover leunen en het over ons heen laten komen. Zoals mijn moeder vroeger altijd zei: “Niks ja maar. Accepteren.” Is dit dan echt van alle tijden?

Ciao,

Menno Blaisse

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties