0

NEW MENS BLOG Ideaal geproportioneerdAmsterdam – Als ik met vrienden bespreek welk beroemd figuur we zouden willen zijn, ruziën we altijd over wie Batman, Superman of Spiderman kan zijn. Wanneer ik mijn vriendin dezelfde vraag hoor voorleggen aan haar koffieclubje moet ik altijd een beetje gniffelen. Haar groepje van vier vriendinnen vult meteen de cast van Sex and the City in.

De grootste mannen verslindster en femme fatale eist de rol van Samantha op. Het studienerdje krijgt de rol van Charlotte, mijn vriendin wordt unaniem tot Carrie gebombardeerd en Miranda is het minst populair, evenals het meisje dat als laatst in het hechte vriendinnengroepje kwam.

NEW MENS BLOG Ideaal geproportioneerd

Het is opvallend hoe ver de droom van de werkelijkheid kan staan. Mannen weten dat de vraag onrealistisch is en beantwoorden hem dan ook zo. In het bijzijn van vrouwen hadden we weliswaar ook gestreden om de George Clooney’s en Antonio Banderassen van tegenwoordig, maar dat was dan om op vreemde wijze indruk op jullie te maken. Natuurlijk zijn wij mannen onzeker. Het verschil? Wij leggen ons daarbij neer en accepteren simpelweg dat we het moeten doen met onze handicaps. In het punt van acceptatie loopt de man mijlenver voor op de vrouw.

NEW MENS BLOG Ideaal geproportioneerd

Jullie zitten ook wel in een lastig pakket. Het kritische oog van de maatschappij geeft jullie misschien het gevoel dat jullie je altijd moeten aanpassen aan de nieuwe ontwikkelingen. Altijd maar de afweging tussen twee onmogelijke keuzes, mode en voeding. Ik en zij. Continue geconfronteerd worden met de, in jullie ogen, prachtige dunne modellen in bladen als de Jackie, Grazia en Cosmopolitan voedt natuurlijk jullie onzekerheid. Maar ik wil daar graag twee dingen over zeggen.
Als ik bijvoorbeeld door de Elle blader, dan kijk ik naar de kleding. Ik wil helemaal niet kijken naar dat uitgehongerde meisje. Doe ik dat wel, dan denk ik meteen aan Tweede Wereldoorlog taferelen. Er is geen man in mijn kring die houdt van vel over been, zeker niet als dat op kunstmatige wijze is gecreëerd. In mijn ogen zijn modellen kleerhangers. Niet in hun dagelijkse leven, maar als zij op een set staan wel.

NEW MENS BLOG Ideaal geproportioneerd
Daarnaast is mij ter oren gekomen dat modellen met maatje-ik-ben-een-kind uit de mode raken. Bladen gaan massaal over op ‘kleerhangers’ die meer vrouwen aanspreken. Dit zie je ook terug als je kijkt naar een programma als Project Catwalk, waar het opvalt dat de ‘grotere’ modellen veel populairder zijn dan de standaard waar jullie tegenop kijken.
Niet met de opgelegde standaard meegaan moet uiteraard niet resulteren in extreme Lady Gaga-varianten. Eigenlijk durf ik wel te concluderen dat alles wat uit Amerika komt een ongezonde druk op jullie legt. Naast Sex and the City kijken jullie toch ook massaal naar Goede Tijden, Slechte Tijden? Goed, over het kwaliteitsniveau in acteren valt niet te twisten, maar GTST is wel een goede spiegel van onze maatschappij. Die cast loopt gewoon lekker rond in H&M kleertjes en straalt een bepaalde toegankelijkheid uit. Identificeer je daar eens mee.

Waarom is onze Nederlandse Doutzen Kroes zo’n gewild model? Haar lichaam klopt in alle proporties. Natuurlijk staat ze nu dagelijks in de sportschool en let ze extreem op haar voeding, maar toen ze ontdekt werd was ze de Friese schone zelve. Ik ben groot fan van vrouwen die proportioneel in evenwicht zijn. Lieve meiden, streef niet naar de standaard van modellen, maar naar een evenwichtige standaard die je zelf creëert. Ben je fors gebouwd, maar heb je kleine borsten? Val net dat beetje af dat je borsten weer opvallen. De balans bepaal je zelf. Ideaal!

Adios,

Menno Blaisse

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties