0

NEW MENS BLOG Haar eruit of zij eruitAmsterdam – Nadat ik jarenlang de hoogste lening tegen de laagste rente binnenkreeg onder het mom van studeren maakt je rijker, vond ik mezelf diplomaloos terug op de bank bij mijn vriendin. Weken van verveling verder, hoewel ik alle mannelijke series als 24 en Prison Break en zelfs Gossip Girl en The Hills had versleten, schopte de broodverdiener in mijn relatie mij op een maandag de deur uit op zoek naar een baan.

Zelfvoldaan en een tikkeltje arrogant trof de vijand, zoals mijn vrienden en ik onze vriendinnen noemen, mij die avond weer aan op de bank. Vier banen rijker en een compleet andere look, gesponsord door IBG, maakte mij op deze blauwe maandag eens te meer duidelijk hoe gecompliceerd het vrouwelijk brein is.

Mijn vriendin is 90% Nederlands en 10% Indiaas. Op mijn vriendin na, betwijfel ik of vrouwen überhaupt weten waar hun hairextensions vandaan komen. Het meeste haar komt namelijk van vrouwen uit India, die vanwege hun geloofsovertuiging hun haar offeren bij de plaatselijke tempel. Op die manier komen ze dan weer in het reine met zichzelf. Ik vind dat trouwens het meest basale voorbeeld van Karma. Karma draait in grote lijnen om de overtuiging dat alles wat mensen doen, denken of zeggen weer bij ze terugkomt. Tja, je scheert je haar, het komt weer terug, PING, Karma..

Terug naar de realiteit. Vrouwen houden van mannen met haar. Op een paar uitzonderingen links en rechts na vallen mannen met een flinke bos hoofdhaar, sportief bijgeknipte oksels en een schattige dosis borsthaar, goed in de smaak. Wij, daarentegen, zeggen Less is more. “Shaven, not stirred”, zoals James Blond zou zeggen. Met de komst van de Ladyshave en honderden als paddenstoelen uit de grond geschoten Laserspa’s, wordt de wens van mannen nagenoeg op maat geleverd. Toch ontkomt de man van de toekomst niet aan zijn opgelopen trauma’s met betrekking tot jullie haar experimenten.

Zo wordt het erin gezet

Zo wordt het erin gezet

Hier en daar een haar in mijn wasbak, op mijn kussen of in de douche, zijn nog te overzien. Ook verdwaalde haren in mijn lievelingstrui, die nu de lievelingstrui van mijn vriendin is, kan ik nog door de vingers zien. Maar toen ik ‘s nachts naar de badkamer wilde, onderweg dacht te struikelen over een rat, in paniek een kleine gil slaakte, het licht aandeed en onverhoopt een gordijntje haar zag liggen, was de maat vol.

Uiteraard werd mijn creatieve oplossing, om met hairextensions in plaats van een echte baan thuis te komen, niet geheel begrepen. Als ‘verontwaardiging’ een foto zou hebben in het woordenboek zouden daar twee plaatjes bij staan. Eerst het niet te missen gezicht van mijn vijand na het ontdekken van mijn Tempo Team zoektocht naar banen. Daarnaast de blik van de ietwat vrouwelijke kapper Sjon, die haastig zijn ooghoeken controleerde op zoek naar verborgen camera’s. Na dit onbeschrijfelijk pijnlijke avontuur besloot ik weer een balans op te maken waaruit een ding overduidelijk naar boven kwam. Vrouwen vinden pijn fijn.

Ook celebs zijn niet gelukkig met hun eigen haar

Ook celebs zijn niet gelukkig met hun eigen haar

Heel mijn leven hoor ik al dat de pijngrens van vrouwen hoger ligt dan bij mannen. Nooit begreep of erkende ik dat, maar nu kan ik me er meer bij voorstellen. Het verbaast mij totaal niet, want wij mannen zijn letterlijk niks gewend. In zekere zin is het ook niet helemaal eerlijk om mannen en vrouwen te vergelijken hierin. Van jongs af aan leren jullie te lopen op hakken. Dat doet pijn, zeker in het begin. Iets wat overigens steeds weer pijn doet, bij aanschaf van nieuwe hakken. En dat zijn er een hoop. Ook afvallen is een bepaalde pijn die jullie vanaf jonge leeftijd al trotseren. Nieuw jurkje voor de zomer, betekent afvallen tot het jurkje past. Een keer gedragen dan gaat het jurkje in de kast. Hee dat is een mooier jurkje, gevolg, ja afvallen. Een soort foutieve Karma. Bikini lijn? Fijn, dat doet (denk ik echt heel veel) pijn.

Hoewel ik eerst heel tof tegen mijn vrienden had gezegd dat ik mijn vriendin voor de keuze zou stellen te moeten kiezen tussen mij en haar in-klik-haar, heb ik daar maar snel van afgezien. Dat ik dacht haar pijn te kunnen doen met zo’n keuze, had kunnen uitlopen op een groot en onderschat fiasco. Zoals zij met mij meegaat naar de tandarts, mijn handje vasthoudt en kalmeert, heb ik haar nu aangeboden dat ze bij de volgende haar-operatie mijn trui mag aandoen. Ik wacht dan buiten, want ik kan uit eigen ervaring zeggen: Een mooiere vollere haardos? OMG!

Adios,

Menno Blaisse

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties