0

NEW MEN'S BLOG Gaat het om het gebaar of de inhoudAmsterdam – Menno Blaisse is een beginnend copywriter en getalenteerd schrijver, die vanaf nu twee keer per maand vanuit een mannelijke cynische blik zijn visie geeft  op de vervrouwelijking van de samenleving.

Het is tegenwoordig voor ons mannen een heel lastig verhaal geworden om onze vrouwen te verrassen en verwennen. De maatstaven van 10 jaar geleden zijn al lang achterhaald. Daar waar het vroeger uitsluitend ging om het gebaar, gaat het vandaag de dag veelal om de inhoud. Stelde je je vriendin een aantal jaar geleden nog voor om romantisch in een hutje op de heide een nachtje te vertoeven, dan zit je qua ideeën nog wel even goed. Mits je je realiseert dat het tegenwoordig wel degelijk uitmaakt welke heide je uitkiest, liefst niet in Nederland, hoe luxueus het hutje is en uiteraard welke fijn geperste druif je met haar geniet voor de open haard. Ook de spontane uitjes waarbij ik mijn vriendin naar voetbalwedstrijden, stappen met mijn vrienden of naar de nieuwste James Bond meenam zijn tegenwoordig out of fashion.

De grote boosdoener van dit al? Inderdaad, de Metro Man. Waar ik eerst dacht dat het een geen dagsvlieg zou zijn, ik wandel tenslotte ook in skinny jeans, blijkt de impact van deze stroming veel groter en intenser te zijn. Niet alleen moeten we ons vrouwelijker kleden en verzorgen, ook heb ik het gevoel… Wacht even, het gevoel? Daar gaan we dus al. Er wordt nu ook van me verwacht dat ik denk als een vrouw. En vrouwen kijken nu eenmaal naar de kwaliteit en niet naar de kwantiteit.

Betekend dit echter dat de lol er voor ons, filantropen, compleet vanaf is? Nee, want dankzij mijn nieuwe vrouwelijke kant, heb ik ook geleerd me snel aan te passen. Zo nam ik mijn vriendin mee naar de Amsterdam International Fashion Week, want zo’n catwalk met het publiek er bovenop, is eigenlijk net een voetbalstadion. Er wordt tenslotte om de haverklap gefloten, geklapt en geflitst. Bovendien zijn de spelers een stuk aantrekkelijker voor het oog. Had je in gedachte haar mee te nemen naar de bioscoop, kies dan voor zo’n ‘love seat’ arrangement. Samen knus achter in de zaal, onder het genot van een glaasje bubbeltjes, wegdoezelen en kijkend naar het altijd gewaardeerde lichaam van Matthew McConaughey.

Ben je daarentegen al geheel bekeerd tot Metro Man en ‘voelde’ je aan ‘je water’ dat ze het echt verdiende een dagje te ontspannen in een luxe spa, dan volgt hier een reality check: Spa’s zijn van vrouwen en voor vrouwen. Kom op, snap out of it, en denk weer even als de Marlboro Man. Waar geniet ze echt van, een dagje naar een spa met jou, of met haar vriendinnen? Juist.

Kijk voor meer blogs op mennoblaisse.tumblr.com

Menno Blaisse

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties