0

MennoAmsterdam – Op de vraag wie de broek draagt in een relatie heb ik ontdekt dat het lot van grote invloed is. Noem het een hogere kracht of toeval, ik noem het guerrilla manipulatie. Of je nou op de basisschool zit en verkering vraagt aan je eerste liefde of naar het altaar loopt, de keuze die je nastreeft is op voorhand al voor je uitgestippeld. Onbewust ben je al vanaf je geboorte geïndoctrineerd door een wezen dat zich kenmerkt door haar periodieke humeurtjes en de zoontjes op deze aardbol het gedachtegoed van de vrouw inprent.

NEW MENS BLOG

Wie leert je de bril van de wc. omhoog te doen voor en na je vochtverlies? Mamma. Waarom? Omdat zij weet dat je toekomstige vriendin het onsmakelijk vindt op een bespatte bril te zitten. Bewust weet je echt niet meer dat zij altijd naast je stond, je t-shirtje omhoog te houden. Wie deed  bij het eten altijd zo’n belachelijk zwabbertje in je kraag? Mamma. Waarom? Deze waarzegster leert je onbewust dat het belangrijk is met verzorgde, lees hippe, lees metro, ik had een roze?!, kleren aan tafel te gaan met je vriendin.

Influisteren loont

Influisteren loont

Wat is de rol van de vader, vraag je je misschien af? Deze beste man, die je een weekend meeneemt naar de Ardennen op een ‘bonding’-tripje, waar je voor het eerst de smaak van whisky proeft, is niet meer dan een vooruitblik op wat je te wachten staat. He fell for it, so will you.. Met enig geluk mag ik spreken van een recalcitrante vader. Althans wat betreft mijn opvoeding. Hij hamerde op het verleggen van de grenzen, maar daar snapte ik als 2 jarige niks van. Inventief als hij is stelde hij mij eerst als doel te mikken IN de wc. Bril omhoog. Toen ik na een aantal maanden de techniek onder de knie had, ging de bril omlaag. Ik quote letterlijk: “nu is het gat kleiner, grensverleggend, als je dit kan doen we de klep ook omlaag”. Resultaat: ik ben de enige jongen die ook na het plassen wc-papier nodig heeft..

NEW MENS BLOG

Het gemanipuleer gaat door naarmate je ouder wordt. Op mijn 14e mocht ik met mijn ouders een fiets uitzoeken. Mijn vader en ik hebben bijna alle mountainbikes geprobeerd. Twee remmen, tig versnellingen, snelle kleuren. Ik fietste weg op een oude damesfiets met achterdrager. Onder het mom van: over drie jaar heb je vast een gala, dan moet je date wel achterop kunnen.. Dat was mijn vader die dat zei. Tja, 12 jaar later is het recalcitrante er wel uit. Zo zijn die mamma’s dan ook wel weer.

Deze man heeft het begrepen

Deze man heeft het begrepen

Nu ik dit teruglees vrees ik voor de toekomst van mijn zonen. Die zijn er nog niet, maar wil ik die nog wel? Mijn kinderen gaan voetballen. Als ik alleen maar dochters krijg, eindig ik straks aan de zijkant van het voetbalveld als grensrechter. De veredelde vrouw van het harde spelletje. Krijg ik zonen, dan leert het verleden me dat het wc-papier niet aan te slepen zal zijn. Het ziet er voor deze Marlboro Man somber uit. Dan maar heel hard werken, ‘s avonds thuiskomen en aanschuiven bij het koffieclubje van mijn vrouw. Goed opletten. Zij de raadgevers van het lot, wij saboteren.

Ciao,

Menno Blaisse

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties