0

Amsterdam – De modewereld is niet alleen een hele leuke wereld om in te werken, als je een goed idee hebt en hard werkt kun je er ook behoorlijk wat duiten verdienen. FashionUnited maakte een top 200 van rijkste modemensen ter wereld.

In de top drie straat ook een Nederlandse familie, namelijk de Brenninkmeijer’s die de oprichters zijn van C&A. Op nummer één staat de man van Salma Hayek, genaamd Bernault Arnault. Hij is de CEO van Louis Vuitton Moët Hennessy en heeft een bezit heeft van 31 miljard euro. Dit vermogen krijgt hij onder andere uit de opbrengst van modehuizen als Louis Vuitton, Christian Dior, Marc Jacobs, Céline en Fendi.

Op de tweede plek staat Amancio Ortega, oprichter van Zara, met een vermogen van 28 miljard euro. Zijn eigendom groeit het snelst dankzij het succes van Inditex, het bedrijf waar Zara nu toebehoord. De rijkste modevrouw is Miucca Prada met een vermogen van maar liefst 5 miljard euro waardoor ze op de achtiende plaats staat. In de top 200 staan in totaal 25 Nederlanders.

Klik hier om de complete lijst te bekijken.

www.fashionunited.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties