0

Amsterdam – Covers zijn misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van een tijdschrift. Elke maand worden wij geïnspireerd door deze covers en editorials, van de art-direction en styling tot de transformatie van een celeb naar een echt stylicoon. Laten we terugkijken op de meest memorable magazine moments.

Beyoncé sierde de juni cover van Dazed and Confused. De zangeres was gekleed in een Givenchy outfit.

Beyoncé op de cover van 'Dazed and Confused.'

Lady Gaga was op heel veel covers te zien dit jaar. Zo stond ze op de cover van Vogue van het maart nummer, waarop de zangeres te zien is met een romantische gedrapeerde jurk van Haider Ackermann en met een roze bob. Op de cover van i-D draagt Gaga een zwart leren Mugler ensemble. Weer heel anders is de cover van Vanity Fair waar ze op het januari 2012 verschijnt in een rode jurk van Versace. Wat ze alle drie gemeen hebben, is dat de mother monster bijna geen wenkbrauwen heeft.

Lady Gaga op de cover van 'Vogue,' 'i-D,' en 'Vanity Fair.'

Chloe Moritz, Elle Fanning en Hailee Steinfeld sierden alle drie de cover van het tijdschrijft Love. De upcoming actrices staan vrij triest op de cover en zijn gekleed in de stijl van een fee-achtige jaren 70 hippies.

Chloe Moretz, Elle Fanning en Hailee Steinfeld voor 'Love.'

Op de Pick Me Up nummer van i-D staat rapper Kreayshawn. Met dubbele eyeliner, luipaardnagels en tweekleurig haar valt ze op. Kreayshawn wordt zo een stijlicoon door haar fun & fearless aanpak als het om mode gaat.

Kreayshawn op 'i-D.

Als er een wel opviel dit jaar, was het Nicki Minaj wel. De zangeres staat op de cover van BlackBook in fluorescerende make-up: blauwe oogschaduw, fuchsia lippenstift en roze blush. Als kapsel droeg ze een krullende bob met een Jean Paul Gaultier pak.

Nicki Minaj op de cover van 'Blackbook.'

Het rode haar van Rihanna was één van de opvallendste kapsels van 2011. De zangeres sierde de cover van Rolling Stone dat een topcover van het jaar werd. Haar rode haar steelt niet eens de show, alle aandacht was meer gericht op haar iets te korte hotpants.

Rihanna op 'Rolling Stone.'

Dit was het jaar van Ryan Gosling, die met grote films echt bekend werd bij het grote publiek. Reden genoeg om hem op de cover van GQ te zetten, met de titel “How to Look Like A Moviestar” Geïnspireerd op Cary Grant en Marlon Brando is Ryan gekleed in een pak van Ralph Lauren Black Label.

Ryan Gosling op de cover van 'GQ.'

We gaan terug in de tijd met de cover van het augustus nummer Teen Vogue met Taylor Swift. Het gebruik van de soft focus lens, krullen en bruine oogschaduw nemen je mee naar de jaren 90. Met haar roze en rode cashmere sweater van DKNY en Christie Martin ketting, straalt de zangeres als the girl next door.

Taylor Swift oo 'Teen Vogue.'

De 15-jarige Tavi Gevinson startte haar eigen magazine en stond op de cover van L’Officiel gehuld in Chanel. Ook al ziet Tavi er klein uit in de te grote stoel en gigantische strik op haar hoofd, maar vergis je niet: dit meisje verovert de modewereld.

Tavi Gevison op de 'L'Officiel' cover

In 2011 hadden we te maken met de Twilight gekte. De drie hoofdrolspelers sierden allemaal een cover. Zo zagen we Taylor Lautner op de cover van GQ Australia en Kirsten Stewart op het september nummer van W. Robert Pattinson verscheen op de Vanity Fair met een krokodil als accessoire.

Taylor Lautner op 'GQ,' Kristen Stewart op 'W,' en Robert Pattinson op 'Vanity Fair.'

(Tekst: Esmé Schouten)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties