0

Amsterdam – Dit jaar is alweer bijna afgelopen en er is niets leukers dan terugblikken op de grootste trends van 2011. Deze keer kijken we naar de best- en slechts verkochte covers van 2011.

Dit jaar sierden naast topmodellen onze favoriete zangeressen en actrices de covers van de grootste fashion magazines en was de economische crisis soms ver te zoeken. Zo zorgde SATC-ster Carrie Bradshaw voor één van de beste verkopende nummers. De actrice stond op de Elle van januari 2011, in het augustusnummer van Vogue en Marie Claire van september.

SJP op de cover van Vogue augustus

America’s sweetheart Jennifer Aniston zorgde dat het juli nummer van Marie Claire als warme broodjes over de toonbank gingen, terwijl juni meestal een rustige maand is in bladenland.

Jennifer Aniston op de cover van Marie Claire

Naast de oude bekende cover-celebs, was er dit jaar een nieuwkomer: Mila Kunis. De actrice schitterde op de covers van GQ, W, Cosmopolitan en Elle.

Actrice Mila Kunis op GQ

Natuurlijk is het ook leuk (en misschien nog wel leuker) om te kijken wie slecht scoorden op de covers. Zo was het geen goed idee om tieneridool Justin Bieber op de cover te plaatsen. Vanity Fair verkocht slechts 245.800 exemplaren. Bij Rolling Stone en Teen Vogue deed de Canadese zanger het niet veel beter.

Bieber op de cover van Vanity Fair

Andere celebs die het niet echt goed deden waren Fergie, Michelle Williams en Reese Witherspoon.

Zangeres van Black Eyed Peas Fergie

Lady Gaga was het favoriete covermodel totdat zij close-up zonder make-up en kleding op Harper’s Bazaar’s oktober nummer verscheen. Mother monster moet volgend jaar dan toch iets aantrekken om goed te verkopen.

Lady Gaga kleding- en make-uploos op de cover van Harper's Bazaar

Ook actrice Gwyneth Paltrow schommelde tussen succes en flop. Zo scoorde de actrice zeer goed met Elle en Self, maar haar Bon Appétit cover in juni en januari InStyle verkochten onder het gemiddelde.

Een van de bestverkochte nummers van Elle met Gwyneth Paltrow

De celeb die het meest op covers schitterde, was Kim Kardashian. Zo zorgde ze voor geld in het laatje bij de bestverkochte nummers bij Glamour en Cosmopolitan. Maar de resultaten bij andere covers waren gemengd. De covers van Harpers Bazaar, Self en Lucky verkochten iets boven gemiddeld en het december nummer van Marie Claire schijnt niet goed te verkopen. Daarbovenop zeggen bronnen dat het januari nummer van Glamour met zussen Khloé and Kourtney slecht zal verkopen. Sprake van een Kardashian Krash?

Kim Kardashian op de cover van Glamour

Wat is jouw favoriete cover?

(Tekst: Esmé Schouten)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties