0

Amsterdam – Barbie is al jarenlang populair onder jonge meisjes… Maar haar lichaamsverhoudingen zijn niet realistisch. Om dit te benadrukken is er de life-size barbie in de wereld gebracht door Galia Slayen.

De proporties van barbie voor een ‘gewone vrouw’ zouden schadelijk zijn voor de gezondheid. Als barbie een levende vrouw zou zijn, zou ze 1,75 meter zijn. Ze zou een tailleomtrek van 45 centimeter hebben, een borstomvang van 99 centimeter en een heupomtrek van 84 centimeter. Alsof dit nog niet genoeg is, zelfs haar voeten zijn buiten proporties… Haar schoenmaat zou 33 zijn. Voor een volwassen vrouw nog wel.

Galia Slayen heeft de life-size barbie gecreëerd. Zij laat weten dat het model een gewicht zou hebben van 50 kilo. Ze zou een BMI hebben van 16,2 wat betekent dat ze zou lijden aan extreem ondergewicht.

Slayen heeft de life-size barbie gecreëerd omdat ze meisjes wil laten inzien dat de ‘perfecte barbie’ helemaal niet zo perfect is. Galia leed vroeger aan anorexia en ze wil door middel van deze barbie aandacht vragen voor eetstoornissen.

www.eetstoornis.info

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties