0

Amsterdam – Kun jij je nog herinneren dat je de eerste ‘sekswoordjes’ leerde? Op ons maakte dat toen een grote indruk.

Dacht jij toevallig ook dat je nu alles wel had gehad? Think again! Wij geven jou een lesje sex…

PSAS of persistent sexual arousal syndroom: de aandoening komt alleen bij vrouwen voor en maakt dat zij zich voortdurend seksueel opgewonden voelen.  Lang niet zo leuk als het klinkt. Vrouwen zitten namelijk voordurend op de rand van een orgasme zonder seksuele stimulatie. In bed wellicht praktisch,maar in de vergaderzaal niet zo!

Auto-erotisme: het gevoel van seksuele opwinding. In feite is dit een ander woord voor masturbatie, een meer moderne en algemeen geaccepteerde term.

Priapisme: de term slaat op het  hebben van een zeer langdurige erectie van de penis, ook wanneer de persoon niet seksueel opgewonden is. Aanvankelijk slechts ongemakkelijk, wordt de aandoening naarmate de tijd verstrijkt zeer onaangenaam en pijnlijk. Het kan de penis zo ernstig beschadigen dat er geen erectie meer mogelijk is. Herkenbaar? Plan snel een bezoek aan de huisarts!

Anorgasmie: totaal gebrek aan een orgasme, meestal bij vrouwen, zelden bij de man. Tien procent van de dames lijdt eraan. Let op, dit betekent niet dat zij geen plezier kan beleven aan de seksuele daad. Alleen zal de dame in kwestie nooit een echt hoogtepunt meemaken.

Erotofobie: een irrationele angst, fobie eigenlijk om te praten over seks of seksuele vragen.

Homoromantiek
: romantisch aangetrokken tot mensen van hetzelfde geslacht.

Karezza: een zeer lange sekssessie zonder een orgasme te bereiken. Lijkt op Tantrische seks, alleen is Karezza geïnspireerd door de boedhistische filosofie, terwijl Tantrisme uit het hindoeïsme komt. Beiden gaan uit van de stille beweging (bewegen zonder te bewegen), oftewel van streling. Tijdens de coïtus is er een minimale beweging, genoeg om de erectie te bewaren. Dit wordt vervolgens zo lang mogelijk volgehouden.

Hyperesthesie
: een staat waar je hypergevoelig bent voor bepaalde prikkels. Het gevoel dat je krijgt na  het lezen van een erotische tekst bijvoorbeeld of de gedachte aan het ontblote bovenlijf van Jake Gyllenhaal.

www.ad.nl

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties