0

Amsterdam – Bij het denken aan de prachtige schoenen van Louboutin, komt direct het beeld van de bekende rode zool naar boven. Deze zool is wel Louboutin’s trademark te noemen, maar wordt vaak door andere merken gebruikt.

Een werkneemster van Louboutin bracht hem jaren geleden op het idee van de felrode kleur van de zolen doordat zij haar nagels in deze kleur had gelakt. Een aantal maanden geleden begon Louboutin een rechtzaak tegen Yves Saint Laurent omdat zij de bekende zool zouden hebben gebruikt voor hun eigen schoenen. YSL was echter niet de enige die het waagde om Louboutin’s signature te gebruiken, vier jaar geleden probeerde kledingketen Zara het al eens in Frankrijk.

In 2008 klaagde Louboutin de kledingketen aan voor de pump met open teen die Zara volgens hem overduidelijk had afgeleid van zijn YoYo schoen. Louboutin werd destijds in zijn gelijk gesteld, maar Zara ging in hoger beroep. In juni 2011 werd op de beslissing terug gekomen en werd Zara in het gelijk gesteld. Volgens de rechtbank waren de regels die Louboutin had vastgesteld over zijn rode zolen te vaag waardoor Zara deze had kunnen gebruiken. Vorige week werd in de Franse rechtbank de uiteindelijke uitspraak gedaan en werd Zara compleet in het gelijk gesteld. Louboutin moet de kledingketen zelfs $ 3,600 betalen als schadevergoeding voor het rechtzaak die maar liefst 4 jaar heeft geduurd.

Bij Yves Saint Laurent zullen ze wel opgelucht zijn met deze uitspraak!

De bekende rode zolen van Louboutin

www.christianlouboutin.com

(Tekst: Kimberly van Stokrom)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties