0

Amsterdam – Je ziet het steeds vaker voorkomen, T-shirts met een veelzeggende opdruk. Soms kan daar wel wat ophef over ontstaan, maar in Amerika gaan ze wel heel erg ver.

De homofiele Maverick Couch heeft een waarschuwing gehad. Als hij zijn T-shirt met de tekst ‘Jesus is not a homophobe’ nog een keer aan trekt, zal hij geschorst worden van school. Bijdehand genoeg weet Maverick wat zijn rechten zijn en is naar Lambda Legal toe gegaan, een organisatie die opkomt voor de recht van homo’s. Lambda Legal heeft een brief naar Maverick’s school gestuurd, maar zelfs na de brief wilde de school zijn bedreiging niet intrekken.

De organisatie heeft daarom een rechtszaak aangespannen. Ze vochten voor Maverick, zodat hij zijn T-shirt op 20 April gewoon aan kan trekken. Het is dan ‘The national day of silence’. En ja hoor, de rechtszaak is gewonnen, hij mag zijn T-shirt wel aan, maar alleen op die dag. Nu gaan ze nog verder strijden, zodat Maverick elke dag zijn persoonlijkheid kan laten zien door middel van zijn kleding.

Vinden jullie dat de school gelijk heeft?

Maverick en zijn 'Jesus is not a homophobe' T-shirt

www.lambdalegal.com

(Tekst: Daphne Meulenbroek)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties