0

Amsterdam – Er is eindelijk een einde aan de strijd tussen Gucci en Guess gekomen. Gucci klaagde Guess namelijk aan, vanwege het kopieren van hun producten. De rechtbank heeft uitspraak gedaan en stelt Gucci in hun gelijk.

Ze mogen dan wel de zaak gewonnen hebben, het vonnis wat ze vroegen hebben ze helaas niet gekregen. De producten van Guess lijken heel erg op die van Gucci. Zo lijkt de diamanten “G” en het kenmerkende rood met groene streepje er sprekend op. De producten die van Guess erop leken, hebben ongeveer 220 miljoen dollar opgebracht en Gucci wilde dit volledige bedrag terug. Helaas moesten ze het doen met maar 4,7 miljoen dollar.

Tijdens de rechtzaak liet CEO Paul Marciano van Guess al weten, dat hij de producten veel op elkaar vond lijken. Dit was alleen nooit de bedoeling geweest. Hij liet zich alleen iets te veel door het merk inspireren. De rechtbank heeft daarnaast ook laten weten dat ze het diamanten logo en het rood met groene streepje niet meer mogen gebruiken. Gucci mag dus wel een klein beetje opgelucht adem halen.

Wat vinden jullie van dit vonnis?

Voortaan zien we het diamenten logo en de rood met groene streep alleen bij Gucci

www.gucci.com

(Tekst: Lisa Tervoort)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties