0

Daisy KroonAmsterdam – Daisy Kroon lanceert tijdens de Amsterdam Fashion Week haar project genaamd: Daisy Kroon Testimonials. De Daisy Kroon Testimonials zijn een serie korte portretten van mensen die een ontwerp van Daisy Kroon bezitten. “We zijn opzoek gegaan naar de consument om erachter te komen wat het kledingstuk voor betekenis heeft voor de drager”, aldus Kroon.

Het doel van Kroon is een collectie samen te stellen die draagbaar, aantrekkelijk en duurzaam is. Tijdens de ontwikkeling van een nieuwe collectie wordt dit doel omgezet naar verschillende ontwerpen met ieder een unieke betekenis binnen de collectie. De collectie belandt uiteindelijk bij de consument. Door op zoek te gaan naar de klant en het verhaal achter de aankoop hoopt Kroon erachter te komen of het doel van haar collectie wordt bereikt. Naast het verhaal van de consument vastleggen was er ook de behoefte om het label Daisy Kroon beter te omschrijven, “Ik vind het moeilijk passende woorden voor mijn werk te vinden en zou graag de visie van de consument weten”, aldus Kroon.

De Daisy Kroon Testimonials is een doorlopend project in samenwerking met documentairemaakster Janneke Geertsma. Momenteel zijn er 7 portretten geschoten. De eerste drie portretten worden voor het eerst getoond tijdens de SPRMRKT/SPR specials HTNK Dutch pop-up warehouse.

Vanaf 9 juli tot 9 september 2010 zal er ook een selectie van de AW10/11 collectie worden gepresenteerd.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties