0

MACAmsterdam – Deze week aandacht voor een beautylabel. Hoewel M.A.C in Canada is opgericht is hun cosmetica in Europa minstens zo populair. De M.A.C visagisten vliegen de hele wereld over om hun skills te vertonen en toveren menig modellengelaat om tot een waar kunstwerk. Wij zijn dan ook een best een beetje trots dat we onlangs de kans kregen om Elke Willemen persoonlijk te interviewen. Ze is de waardige opvolgster van de welbekende David Stella en mag zich namens M.A.C  Sr-Artist van de Benelux noemen.

Zo vroegen we Elke naar haar favoriete M.A.C product van dit moment. Ze twijfelt even maar kiest uiteindelijk voor de Paint-Pot. Dit is een ogenschaduw die bestaat uit een speciale crème substantie die langer blijft zitten dan een ogenschaduw in poedervorm. Het potje is daarom ook uitermate geschikt als basis onder je ogenschaduw en blijft zelfs zitten tijdens een regenbui of transpiratie-momentje. Haar Old Time Favourite is zonder twijfel de VIVA GLAM lijn van M.A.C. De gehele opbrengst van deze producten gaat namelijk naar het M.A.C Aids Fund dat M.A.C in 1994 heeft opgericht en hiermee al jaren HIV patiënten ondersteund.

De Paint-pot van M.A.C

De Paint-pot van M.A.C

Net als in de modewereld is het op visagie gebied net zo belangrijk om vernieuwend te zijn. Inspiratie haalt Elke voornamelijk uit haar directe omgeving, waarbij ze altijd aan het kijken is naar de natuur, de mensen om haar heen en andere alledaagse dingen. Uiteraard laat ze zich ook beïnvloeden door de lopende trends in de modewereld. “Hierbij let ik op de materialen en patronen van de ontwerpen. De kunst is om je te laten inspireren in plaats van te kopiëren”, aldus Elke.

Fergie is het gezicht van de Viva Glam lijn

Fergie is het gezicht van de Viva Glam lijn

Hoewel Elke met haar creaties vele visagisten inspireert heeft ze zelf ook een voorbeeld. “Ik kijk erg op tegen Terry Barber(Senior-artist MAC voor de UK) Ik heb veel met hem samengewerkt in Milaan en ik ben erg gecharmeerd van zijn stijl: less is more. Door het werken met weinig producten en het combineren van verschillende texturen bereikt hij prachtige effecten.”

MAC Love Lace

Love Lace look

Love Lace look

MAC Warm&Cozy

Warm & Cozy look

Warm & Cozy look

Kijk op www.maccosmetics.com voor alle producten.

(Fleur Le Guen)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties