0

Dyrberg/KernAmsterdam – Vorige week hebben we jullie in onze Fashion Insider al kennis laten maken met Henning Kern. Vandaag het verhaal achter zijn succesvolle label dat hij 25 jaar geleden met Gitte Dyrberg startte. De twee zijn van oorsprong mode ontwerpers maar gaandeweg hun carrière werden accessoires een steeds belangrijker aspect voor het Deense duo.

Vanuit Kopenhagen worden de creaties van Dyrberg /Kern bedacht. Gitte neemt voornamelijk het creatieve aspect voor haar rekening, terwijl Henning de wereld over reist om Dyrberg/Kern tot een wereldwijd succes te maken. In de lobby van het Vondelhotel in Amsterdam hebben we afgesproken met de Deense ontwerper. Hij is in Nederland voor de opening van de eerste Dyrberg/Kern winkel in het Nederlandse Hasselt. Enthousiast vertelt hij ons over zijn plannen. Met een lijn zonnebrillen en horloges biedt het label een uitgebreid assortiment. Toch is Dyrberg/Kern volgens Henning nog lang niet uitgegroeid, zijn doel is om nog bekender te worden en vooral te blijven; want de concurrentie loert.

Hoofdkantoor van Dyrberg/Kern in Kopenhagen

Het hoofdkantoor van Dyrberg/Kern in Kopenhagen

De identiteit van Dyrberg/Kern laat zich kenmerken door simpele, stijlvolle omwerpen die met een lage prijsklasse toegankelijk zijn voor een breed publiek. Inspiratie wordt overal vandaan gehaald, waarbij uiteraard naar de huidige modetrends wordt gekeken. Toch zul je het designersduo nooit op copycat praktijken kunnen betrappen. Originaliteit staat bij hen namelijk hoog in het vaandel en dat is duidelijk terug te zien in de collecties die twee keer per jaar worden uitgebracht. Voor de zomer zien we in de speciale Riviera collection o.a. veel frisse kleuren gecombineerd met bijzondere stenen.

Dyrberg/Kern necklaceDyrberg/Kern BraceletDyrberg/Kern

Kijk voor de hele collectie en de webshop op www.dyrbergkern.com

(Fleur Le Guen)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties