0

Amsterdam – Bijna iedere vrouw begint al jong met het opbrengen van make-up, hierdoor wennen al op een vroege leeftijd aan ons gezicht met maquillage. Logisch dus dat wij ons zonder een beetje mascara of eyeliner minder aantrekkelijk en op ons gemak voelen.

Uit onderzoek van het Renfrew Center Foundation, dat gespecialiseerd is in research naar eating disorders, is gebleken dat 44 procent van de vrouwen zich onzeker voelt zonder een mooimakend laagje. Daarnaast ontdekte men dat één derde van de vrouwen op dertienjarige leeftijd of zelfs eerder is begonnen met het iedere dag dragen van een mascara, eyeliner of lipgloss.

Als je vanaf een vroege leeftijd al gewend bent om iedere dag mascara te dragen is het lastig om aan jezelf te wennen met een blotebillengezicht. Wil jij toch liever wat minder make-up dragen? Wij geven je als starterstip om in ieder geval de weekenden door te brengen zonder het gewende laagje, zo bouw je een sterkere relatie op met je natuurlijke look.

We zijn het gewend dat topmodellen er zelfs zonder make-up stunning uit zien! Ook Dutchie Doutzen gaat vaak voor de natural look. Ga jij deze look ook vaker uitproberen om meer zekerheid te krijgen zonder make-up?

(Tekst: Wendy Heuvelman)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties