0

Amsterdam – Misschien sta je er niet bij stil, maar kleur doet meer met je dan je zelf denkt. Zo denken mannen bijvoorbeeld als een vrouw rood draagt, ze eerder in is voor seks.

Onderzoekers van ScienceNow lieten 25 mannen een foto van een vrouw zien, die zowel een rood als wit shirt droeg. Ze vroegen deze mannen om een cijfer van 1 tot 9 te geven, in hoeverre de vrouw geinteresseerd zou zijn in seks. Als een vrouw rood draagt, blijken de mannen anderhalve punt hoger te geven. Dit kan een biologische reden hebben, maar ook een culturele (zo is sexy lingerie vaak rood)

Auteur Adam Pazda ging verder in op het onderzoek en kwam met voordelen en nadelen van rood. Een voordeel die Pazda tegen kwam, is dat vrouwen die rood dragen, aantrekkelijker worden gevonden door mannen. Mannen hebben dit zelf niet door. Maar niet alleen wij worden aantrekkelijker van rood, ook de mannen zelf hebben baat bij deze kleur. Daarnaast schijnen mensen sneller en krachtiger te reageren wanneer zij de kleur rood zien. Rood wordt gezien als een gevaarlijk teken. Ook schijnt rood je te helpen bij een goed geheugen. Dus ben je erg vergeetachtig? Dan is rood de oplossing.

Helaas zitten er ook nadelen aan rood. Elliot en zijn collega’s kwamen op het resultaat dat mensen dommer worden van rood. Zo blijkt wanneer je rood ziet voor een IQ test, je veel lager scoort. Daarbij word je sneller afgeleid van belangrijke taken en meer bezig met jezelf. En veel blogs, zoals The Man Repeller adviseren lezers geen rode lipstick te dragen, omdat jongens dit haten. Maar ander onderzoek zegt juist weer dat mannen meer tijd besteden naar het kijken van rode lippen dan iets anders.

Wat vind jij van dit onderzoek?

Zou Valentino weten wat de kleur rood allemaal met ons doet?

(Beeld: style.com)

(Tekst: Esmé Schouten)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties