0

Amsterdam – Mannen… we kunnen niet leven zonder ze en zij kunnen niet zonder ons, vooral als het om ons modegevoel gaat.

Volgens een nieuwe studie van een Britse modezaak in mannenkleding genaamd High and Mighty, vraagt 60 procent van de werkende mannen hun vrouw of vriendin advies over hun kledingkeuze voordat ze naar werk gaan. Mannen zoeken een manier om perfect gekleed op kantoor te verschijnen, zodat ze zich zelfverzekerd voelen en zo een goede indruk kunnen maken.

Eén op vijf ondervraagden gaf zelfs aan hun kleding het liefst al klaar te hebben liggen, zodat ze zelf niet veel hoeven na te denken over wat ze zelf uit hun kledingkast moeten halen. Uit de studie blijkt ook dat veel mannen de mening van hun vrouw belangrijker vinden dan hun eigen mening.

Maar het gaat niet alleen om advies van de vrouwen, mannen laten zich ook graag kleden door hun partner. Zo’n 58 % wordt geholpen met het omdoen van hun stropdas, 43 % met het goed zetten van hun kraag, 36 % met het helpen van helpen van hun manchetknopen en 29 % met het knopen van hun overhemd. Single mannen vragen hulp aan hun familieleden of advies om goed voor de dag te komen.

Mannen laten hun vrouw of vriendin ook voor ze shoppen. De meest voorkomende items die voor hen worden gekocht zijn sokken, ondergoed en shirts.

En ben je een single man? Dan zijn er genoeg van dit soort filmpjes op YouTube te vinden!

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

(Tekst: Esmé Schouten)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties