0

Amsterdam - We kennen allemaal de beroemde tassen van Birkin wel. Jane Birkin is de naamgever van een van de meest begeerde tassen van de wereld.

Je zou dus denken dat deze dame zwemt in de hoeveelheid tassen maar schijn bedriegt. Verrassend genoeg bezit zij slechts een van de tassen, die ze zelf versierd. Zou ze Lady Gaga wellicht destijds inspiratie hebben gegeven? Gaga kwam aanzetten met een witte Birkin waar ze zelf een tekst op had gekalkt, heel origineel.

Jane zegt zelf: “Wat is het nut van het hebben van een tweede? Je hebt er een nodig die je altijd om je arm draagt en ze zijn vaak zwaar”.

Ze draagt op dit moment haar vierde Birkin tas, de eerste drie worden geveild voor het goede doel. Wij vinden het toch apart dat ze er echt maar eentje in haar kast heeft liggen terwijl Victoria Beckham wellicht heel de collectie in huis heeft.

Laatst stond er in de Australische Sunday Mail een profiel van Jane Birkins Franse leven. En daarin kon je ook lezen wat de oorsprong is van de beroemde handtas. Birkin zat naast Hermès CEO Jean-Louis Dumas in een vliegtuig. Ze had een rieten tas bij zich waarvan de inhoud uit puilde tijdens de vlucht. Hierdoor was er het besef hoe moeilijk het is om een leren weekendtas te vinden en de Birkin was geboren.

Wie kent deze tas nou niet! Iedere vrouw droomt van een mooie Birkin bag!

www.hermes.com

(Tekst: Melanie Karolewski)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties