0

Amsterdam – Wat is de overeenkomst tussen Yves Saint Laurent, Alexander McQueen, Donatella Versace, Marc Jacobs, Calvin Klein en John Galliano? Ze zijn niet alleen allemaal designers, maar hebben ook last van geestelijke ziektes.

Lisa Brown, de oprichtster van een organisatie genaamd Workman Arts, komt tot de conclusie dat kunst en geestelijke ziekte hand in hand met elkaar gaan. Van mensen die last hebben van depressies, verslaving en andere dingen die te maken hebben met mentale gezondheid, wordt verwacht dat ze niet ‘normaal’ zijn en op een ‘normale’ manier denken. Bij designers lijkt dit ook de norm te zijn. Grote voorbeelden hiervan zijn de zelfmoord van Alexander McQueen en John Galliano die flink over de schreef ging dankzij zijn drugsverslaving en bijbehorende mentale staat.

Lanvin designer Alber Elbaz onthulde een keer aan Vogue dat de snelheid van mode ook een reden kan zijn: “You start to understand why some designers do strange things, why some designers talk to themselves, you have to find a way of dealing with it all. I don’t take drugs because if I did I’d love them – I’d be a junkie.”

Denk jij dat creativiteit en mentale gezondheid met elkaar te maken hebben?

Alexander McQueen's geestelijke ziekte werd hem uiteindelijk fataal

(Tekst: Melanie Karolewski)
Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties