0

KarlijnAmsterdam – Het is een tijd stil geweest rondom het bewogen leven van Nederlands enige echte Goodiebag Girl. Omdat de tassenhandel nogal veel energie vrat, was er bij mij totaal geen inspiratie voor een smeuïge blog. Excuses! Gelukkig is de grootste druk voor 2009 van de ketel en begint het schrijversbloed te stromen.

Meest opzienbarende in de high-society was de opening van Tiffany & Co. Liefkozend zeggen wij ‘Tiffany’s’ tegen de enige shop waar een zelfrespecterende vrouw haar verlovingsring van accepteert. Weken zoemde er een buzz door de PC Hooftstraat en omstreken. Wanneer zwaaien Tiffany’s deuren dan eindelijk open?! Hoopvol fietste ik in deze spannende dagen zo vaak mogelijk mijn vaste rondje door de PC, onder het mom van ‘dit is de enige weg om zo snel mogelijk van binnenstad naar mijn huis in Oud-West te fietsen’. Bij het zien van de lichtblauwe kleur en de chique entree slaat mijn hart telkens over. Heerlijk dat Nederland er een shop met internationale allure bij krijgt.

Op 1 december is het grote moment aangebroken. ‘s Ochtends nodigde storemanager Jan Willem Loor de crème de la crème van de journalisten uit voor een breakfast at Tiffany’s. Vervolgens gaan de officiële openingen aan de lopende band verder. Eind middag loopt bekend Nederland over de blauwe loper en vanaf 21.00 uur staat er een grand dessert klaar in een historisch pand op de Herengracht. Van tevoren eet ik met vriend J. bij Bo Cinq, een nieuwe zaak van horecatycoon Casper Rijnders. Aangejurkt in een te strak glitterpakje voel ik me net een rolmops. Maar goed, als Tiffany kan schitteren met haar juwelen, kan ik dat met mijn pailletten. Op de fiets vertrekken we naar de Herengracht om daar te proosten op het nieuwgeboren juwelenkind.

Samen met Jort voor de ingang

Ook Jort wilde de opening van Tiffany's in zijn PC niet missen

Het pand is van binnen Tiffany-blauw verlicht, in de tuin prijkt een kerstboom met echte nep sneeuw en de muziek is Frank Sinatra-proof. Amerikaanser kan het niet. Onder het gezelschap bevinden zich zakenmensen, afgezanten van het koninklijk huis en vermogende gasten uit alle windstreken. Jammer genoeg is de gemiddelde leeftijd 60+ waardoor zwieren in de kroonluchters er niet in zit. Ik mis de nouveau riche. De onvervalste goldenboys die van elke gelegenheid een feestje maken moesten het bezuren op de gastenlijst. Uit lichte verveling wil ik kennismaken met het grand dessert. Wat mij tegenhoudt is een bedwelmende kaasgeur waar mijn neusgaten spontaan van dichtklappen. Na meerdere pogingen te blijven staan in de kaaskamer, met de gedachte dat het eten van kaas na het diner toch echt bij een minimale algemene ontwikkeling hoort, is daar reddende engel fotograaf Reinier (RVDA) die mij uitnodigt voor een fotosessie in de sneeuw.

Karlijn in de sneeuw

Karlijn in de sneeuw

Ik hoef niet alleen de kou te trotseren. Samen met mijn opgezette knuffelhond Snuifje (zij is gebouwd om mijn lipglossjes onder haar hart te dragen) poseren wij erop los. Zodra Reiniers werk erop zit spurt ik naar binnen, neem een goodiebag mee en fiets naar huis. De beruchte ring laat nog even op zich wachten. Daar moet de man in kwestie vast nog een paar jaar hard voor werken. Geeft niet, de Tiffany’s ring is het wachten meer dan waard. Vandaag ben ik blij met een customized sleutelhanger met drie kruisjes, als teken dat Tiffany & Co vanaf nu haar roots gevonden heeft op de  PC 86-88 te Amsterdam.

Liefs,

Karlijn Visser

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties