0

KarlijnAmsterdam – I Love Fashion News ontdekte een nieuwe vierwieler onder de horizon, de Nissan Cube. De auto werd anderhalve week geleden gelanceerd in het Lloyd Hotel met de opening van de expo ‘Cube Cityscape’. Designer Jurgen Bey ontwierp een aantal kopstukken die de verbanden tussen cultuur en vormgeving van de auto weergaven.  Aan de expositie werkten nationale en internationale kunstenaars mee, waaronder modeontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum.

Over naar belangrijker en minder cultureel verantwoord nieuws: Hoe zit de Cube?! Wij kregen de eer om een maand lang in het nieuwste kind van Nissan te rijden, voordat deze officieel in de schappen van de autodealers zou belanden. Bij een allereerste blik op de Cube wordt de gemiddelde Nederlander niet spontaan verliefd. Het is een apart vierkant formaat auto waarvan sommigen de voor- en achterkant zelfs door elkaar halen. Het apparaat doet denken aan een  gestroomlijnde tractor. Eens kijken hoe de PC Hoofstraat-bezoeker op de Nissan zal reageren. Tussen de typische PC-bakbeesten zou je denken dat we incognito door de straat kunnen sjeesen. Helaas, de autospotters hebben meer oog voor onze Cube dan voor het nieuwste model Hummer met navigatie en dvd in één beeldscherm. Aan aandacht geen gebrek en omdat toch nog een klein beetje aan te dikken worden de geluidsboxen getest met de ramen open. Daar blijkt niets mis mee te zijn. We toveren bij iedereen waar we langsrijden een brede glimlach op het gezicht. De Nissan Cube is daarom gebombardeerd tot dé ultieme oplossing om de winterblues mee te bestrijden.

Van binnen is de auto ruim en slim vormgegeven, met als klapper een ondefinieerbaar rond harig kunstwerk op het dashbord. Vraag nooit wat het is of waar het voor bedoeld is. Hier is sprake van een hoog staaltje design, dat moet je begrijpen. Zo niet (in ons geval), klets dan vrolijk mee met de grote jongens en gebruik het harige geval stiekem als ramenpoetsdoek.

Karlijn

Karlijn

Wil jij ook in een futuristisch karretje op wielen rond rijden? Kijk dan op www.nissan.nl

(Karlijn Visser)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties