0

Karlijn VisserAmsterdam – Het is half september en New York schreeuwt om aandacht. Zwak als mijn vlees is, spring ik bij de eerste lokroep meteen het vliegtuig in, op pad naar het kloppende stadshart: Bryant Park, waar de witte fashionweek tenten al vanaf afstand te zien zijn.

Ik ga een show bezoeken van Lacoste, Tony Cohen en Jessica Joyce. Voor het behoud de Nederlandse fashionista’s, is het uiterste noodzaak dat ik verslag uitbreng van het modespektakel. Iemand moet de zware taak op zich nemen. Wegcijferen doe ik mezelf al van jongs af aan dus een tripje over de plas kan er ook nog wel bij. Zodra ik de skyline van New York zie rijzen aan de horizon valt de vermoeidheid na een lange vliegreis weg. Wat een bruisende, energieke stad is The Big Apple toch. Na een powerlunch stapt vriendin A. de taxi in richting self-tan-shower. Ik trek me terug op mijn hotelkamer waar meteen een wetenschappelijke studie op poten wordt gezet, en wel over de beautyproducten van L’Occitaine in de badkamer. ‘s Avonds staat er een diner bij Pastis op het programma. Met een knikkebollend hoofd, na 24 uur zonder slaap, plof ik zowat in de salade nicoise die voor mijn neus staat. Tijd om naar bed te gaan.

kljMiss Zonnebril A. en Miss Zonnebril K., just landed in New York City.

Volgende ochtend staat er een modeshow van de spring/summer collection 2010 van Lacoste op de agenda. Vooral de finale van zo’n twintig voorbij dartelende kanariegele zonnebrillen maakt de zaal enthousiast (bekijk voor een goede indruk van de show de backstage foto’s en de video). Na de show is de shophemel van New York geopend. Topshop, Victoria’s Secret en Forever 21 worden door mijn grijpgrage handjes vakkundig leeggeroofd.

afa

Topmodel Chanel Iman op de catwalk in kittige tennis-outfit

Ook nederland was goed vertegenwoordigd in de vorm van het prachtige top model Kim Noorda

Ook Nederland was goed vertegenwoordigd in de vorm van het prachtige top model Kim Noorda

Die avond zijn we als pers uitgenodigd voor een Lacoste-diner in de voormalige Buddha Bar in het Meatpacking District, op dit moment de meest bruisende wijk van New York. Het gezelschap is meer dan gezellig en binnen no-time staan er meerdere dames zowat op de tafel te swingen. Een klein irritatiepuntje ontstaat bij mij wanneer de ober net iets te opdringerig handelt. Nadat er meerdere obers zich ontfermen over het verkopen van zoveel mogelijk wijn is er ook één die de psychologen-rol op zich genomen heeft. Blijkbaar keek ik in een flits van een seconde met mijn meest vernietigende blik naar het commerciële gedoe van het personeel. De psycholoog (die eigenlijk ober is) schoot direct te hulp. ‘Are you happy missy tonight?’. Dat had hij beter niet kunnen vragen. Ein-de-lijk krijg ik ruimte mijn levensverhaal te vertellen aan de oberpsycholoog, en heb ik het gevoel dat er iemand is die naar me luistert. NOT! Ik antwoord met verbeten lippen en ogen die op vuurspuwen staan, dat ik me nog nooit zo gelukkig heb gevoeld. ‘Wil je een liedje zingen voor me om dit heugelijke moment te vieren?’ De ober begrijpt dat hij niet serieus wordt genomen in zijn functie als psycholoog en schenkt mijn glas nog maar eens vol met witte wijn. ‘Dat kan die zuurpruim gebruiken’ zal hij ongetwijfeld gedacht hebben.

A. en ik na afloop van Lacoste show.

A. en ik na afloop van Lacoste show.

Wat ik op dat moment nog niet wist was dat deze avond pas de volgende ochtend eindigde in een limousine. Hierover volgende week meer in KITC Deel II vanuit New York.

Liefs Karlijn

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties