0

JasmijnAmsterdam – Afgelopen week vertrok ik met mijn checklist op zak naar Parijs. Op die checklist stonden alle dingen die ik tijdens mijn korte verblijf hoe dan ook moest zien. Dit varieerde van Fransen met baguettes onder de arm, tot Chanel en Centre Pompidou.

Wat niet op mijn checklist stond, maar wat ik toch zeer vaak tegen kwam, waren vrouwen in gigantische bontjassen. (Echte.) We weten natuurlijk allemaal dat de Fransen wel van een vachtje houden, daar hebben we namelijk een aantal typische clichés op gebaseerd. Zoals, alle Franse mannen hebben een moustache, alle Franse vrouwen hebben ongecontroleerde plukken haar onder de oksel en het haar van Franse honden wordt in een raar modelletje geknipt. Nu ben ik helemaal niet van ‘bont is moord’, en; laten we met z’n allen zeehondjes gaan knuffelen, en; varkens masseren op de boerderij, maar ergens hoopte ik steeds dat er een activist zich op de volgende hoek verschool om over de mesdames een grote emmer rode verf te kieperen.

Wat wel op mijn lijstje stond waren natuurlijk de warenhuizen Lafayette, Colette en Printemps. Soldes!, Soldes!, Soldes! stond met grote banners op de gevels. Whoehoe dacht ik, want ik heb geld en ik ben niet bang om het te gebruiken! Op de designerafdeling vonden wij al snel onze weg naar Alexander McQueen, Lanvin en Marc Jacobs. En dat was het moment dat ik het jammer vond geen rijke erfgenaam te zijn. Natuurlijk had ik niet verwacht dat de kleding gratis weggegeven zou worden (oké, toegegeven, ik had gehoopt dat er een verkoopster naar me toe zou komen met de mededeling: “Madame, tu est très fabulous! Monsieur Jacobs zou het een eer vinden als u deze jas aanneemt, gewoon vanwege uw très fabulous-heid”). Helaas, no such thing. Het enige wat dit tripje warenhuis nog enigszins amusant kon maken was het spel: Raad eens wat dit kost? Het gaat als volgt. Je pakt een item, bijvoorbeeld een leren jas met mouwen van vossenbont van Alexander McQueen, dan zeg je tegen je medeshopper. “Oh my god, raad eens wat dit kost?”. De ander komt met een bedrag, een bedrag dat meestal veel te optimistisch is. Dan antwoord je, “Nee, €7889,-“. Je spelpartner laat haar mond open zakken en reageert met: “Niet! Nou, bij de H&M zou dit €50,- kosten!”. Vermaak gegarandeerd.

Ook op mijn lijstje, Uniqlo. Walhalla van goedkope spijkerbroeken en andere basics. Zeker een winkel die wel gericht is op mijn sneue budget, dit maakte veel goed. De eindstand van de checklist: alles gezien, behalve die tot in de puntjes verzorgde poedel, liefst met baret en baguette. Damn! Nu moet ik weer terug om die checklist af te maken!

Volg mij op Twitter!

(Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties